Hvad nu? Den danske krigsmodstand og befrielsen af Aleppo

Der er blevet helt stille i de danske og vestlige medier om den syriske storby Aleppo, hvor oprørsgrupper mod Assad-regimet i den østlige del midt i december blev fordrevet efter en storstilet offensiv fra den syriske hær. Men nu er sandheden om det oprørskontrollerede Østaleppo ved at komme frem – og de progressive politiske kræfter og fredskræfterne må forholde sig til det og den ny situation, der åbner mulighed for at der kan etableres fred i hele landet.

Af Kommunistisk Politik

Operation to Liberate Aleppo Reaches End, Militants Leave Last Holdouts

For de vestlige medier gik Aleppo ’tabt’. De afspejler USA’s og Vestens politik over for Syrien, der har støttet ’oprøret’ mod Assad med våben og mandskab. For indbyggerne blev Aleppo befriet for de islamistiske terrorgrupper, der holdt befolkningen som gidsler gennem de seneste fire år.

Kampen om Østaleppo stod på i månedsvis. Vesten blev der under parolen ’Save Aleppo’ fremmanet et skræmmebillede af den syriske hær og Assad-regimet. Aleppo og byens indbyggere var ved at blive massakreret. Tusinder af mænd, kvinder og børn ville blive dræbt.

Der blev også skabt heltehistorier: De Hvide Hjelme, f.eks., der trodsede alle farer og reddede titusinder af menneskeliv. De blev indstillet til Nobels Fredspris. Den danske stat donerede millioner. Hollywood nåede lige verdenspremieren på en film om det, før de forsvandt som dug for solen sammen med terrorgrupperne fra det befriede Aleppo.

I de sidste måneder og dage før befrielsen af Aleppo blev der organiseret omfattende demonstrationer mange steder i verden for at ’frelse Aleppo’. De slog på nødvendigheden af en humanitær indsats for de tilbageblevne civile i Østaleppo.

De krigsførende politiske partier i Danmark støttede kampagnen og De hvide hjelme. Mellemfolkeligt Samvirke blev demonstrationsarrangør. Red Barnet, Danmission og mange andre organisationer med ædle humanitære formål var overordentlig aktive. Der blev demonstreret en hel række steder.

Men Øst-Aleppo kom under den syriske hærs kontrol og ‘oprørerne’ transporteret ud. Der kom ingen massakrer. Våbnene tav. De sårede blev evakueret og de civile, der var holdt tilbage af oprørerne, kunne forlade byen. De fleste tog til den regeringskontrollerede del af byen. Oprørerne og deres familier blev transporteret til et andet oprørskontrolleret område i Syrien. De blev ikke nedslagtet.

For første gang i fire år kunne realiteterne beskues. Østaleppo var et militært centrum for oprøret, fyldt med våben og sprængstoffer, som de islamistiske oprørsgrupper måtte efterlade – nok til at holde krigen kørende i årevis. Der var spor efter NATO-militær og andre agenter, der havde støttet det udenlandsk finansierede oprør.

Uafhængige øjenvidner, der ikke kan beskyldes for at være Assad- eller pro-russiske propagandister kunne bevidne, at folk i Østaleppo så det som en befrielse. Østaleppo under terrorgruppernes kontrol havde været et helvede, en koncentrationslejr, hvor beboerne brugtes som levende skjold.

Den danske fredsforsker Jan Øberg har lavet beretninger og fotos fra det befriede Aleppo på sin blog

https://janoberg.me/

Den norske Syrienskender Eva Thomassen, som aktivt er gået ind for at de umenneskelige vestlige sanktioner mod Syrien ophæves, har skrevet en stærk beretning om det humanitære bedrag, som er foregået, og hvordan de humanitære organisationer har været redskabet i Vestens uerklærede krig mod Assad-regimet gennem støtten til de islamistiske oprørsgrupper.

Se
Konsentrasjonsleiren Øst-Aleppo og humanistene
Revolusjon 1. januar 2017

Hvad Eva Thomassen  skriver om de norske organisationer gælder i lige grad for de danske.

En række pacifistiske fredsorganisationer sluttede sig også til den bedrageriske USA-styrede Save Aleppo-kampagne og forsøge at give indtryk af, at krigsmodstanden og fredsbevægelsen stod bag den.

Enhedslisten mobiliserede kraftigt til demonstrationerne – også efter Aleppo var befriet – og erklærede at partiet ikke vil forholde sig tavs. Udenrigsordføreren Nikolaj Villumsen opfordrede til at ’bevæbne de pro-demokratiske oprørere’ og dermed forlænge kampene.

Nu har tavsheden slået også Enhedslisten og mange andre kræfter, der stod side om side med de islamistiske terrorgrupper og USA i Save Aleppo-kampagnen. For deres kampagne og politik var bygget på løgne og luftkasteller.

’Oprøret mod Assad’ er støttet og finaniseret af USA, NATO-lande, EU og de mest reaktionære arabiske regimer. Det står i dag afklædt.

‘Save Aleppo’ og den ’humanitære’ støtte til oprøret mod Assad-regimet har ikke bare understøttet de vestlige magthavere i Syrien. Den har også skabt stor forvirring og splittelse i krigsmodstanden og i fredsbevægelsen. Alle, der har støttet denne hykleriske kampagne, bør se selvkritisk på det – og lægge politikken om.

For krigsmodstanden og fredskræfterne kan en fremadrettet platform for solidaritet med folkene i Syrien udtrykkes i følgende punkter:

– Drop støtten til den fortsatte væbnede kamp mod Assad-regimet fra de islamistiske terrorgrupper og de såkaldt ’demokratiske oprørere’. De sidstnævnte findes ikke som organiseret politisk kraft.

– Støt våbenhvilen og støt den fredsproces, som er sat i gang efter Aleppos befrielse med henblik på at få etableret fred i hele Syrien – og som kan betyde en mere stabil og varig politisk ordning. Afslør de vestlige mediers bedrageriske fremstillinger.

– Kræv at alle udenlandske magter stopper al indblanding og trækker deres militær og militærfolk ud af Syrien. Tyrkiet skal opgive besættelsen af syrisk jord. Planen om opdeling af Syrien skal droppes.

– Forlang at kurdernes rettigheder i Syrien og i de kurdiske områder i nabolandene sikres. Den islamistiske terrorgruppe IS skal forsvínde.

Dette er en platform til støtte for en ny fredsproces, for et stop for ødelæggelserne og for muligheden af genopbygning af de krigshærgede områder – og for et stop for flygtningestrømmene med mulighed for tilbagevenden for mange.

Det er et grundlag, som krigsmodstanden og fredskræfterne i Danmark kan udvikle sig og styrkes med.

Se også

Aleppo igen under den syriske regerings kontrol – USA og Vesten har tabt slaget
KPnet 14. december 2016

Folketinget, Enhedslisten og Hizb ut-Tahrir støtter fortsat væbnet kamp mod Assad-regimet
KPnet 15. december 2016

 

KPnet 4. januar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne