White Helmets i Syrien: Brikker i USA og NATO’s krig

The White Helmets fremstilles som dagens humanitære helte, uselviske livreddere og civilforsvar i en brutal krig. Der arbejdes intens på at gøre dem til modtagere af Nobels fredspris og d. 1. oktober blev de hyldet på demonstrationer verden over under overskriften ‘Save Aleppo’. Men i virkeligheden er De hvide hjelme frontsoldater i USA’s krig for magtovertagelse i Syrien, og led i en målrettet kampagne der centrerer sig om slaget om Aleppo og forsøger at skabe opbakning til en ‘humanitær’ angrebskrig mod Syrien .

happy-halloweenPropagandavideo rettet mod et amerikansk publikum

Alle USA’s krige mod terror har været pakket ind i en heltefortælling. I Irak skulle brugen af masseødelæggelsesvåben forhindres, i Afghanistan gik man i krig for at fange en terrorist, og senere ‘for demokrati og kvindernes befrielse’, i Libyen ‘for at beskytte civile’ mod Gadaffi.

En ofte anvendt taktik er igangsættelsen af en borgerkrig, hvor såkaldte demokratiske kræfter kæmper mod den regering de imperialistiske kræfter ønsker at afsætte i jagten på indflydelse, magt og adgang til olie og markeder. I dagens Syrien er De hvide hjelme sat ind både som fodsoldater for Vesten og som propagandaredskaber i den krig det ikke er lykkedes for USA at vinde på trods af mere end 5 års væbnet kamp ført gennem oprørsgrupper og bombardementer.

I propagandaen for ‘det gode’ vendes alt på hovedet, og humanistiske følelser og modstand mod krig forsøges udnyttet på groveste vis til at optrappe krigen.

I Syrien kæmper USA officielt mod IS, men det bliver stadigt tydeligere, at krigens mål er magtovertagelsen. Kan det ikke lykkes at afsætte præsident Bashar al-Assad er det bestræbelsen at opdele landet i mindre enklaver, der nedlægger Syrien som en selvstændig stat.

USA har afvist at sætte ‘boots on the ground’, men trods dette opererer de med mange forskellige fodsoldater, såsom de ‘moderate oprørere’. Heriblandt De hvide hjelme, der kæmper mod de syriske tropper, også med våben, selvom de bryster sig af at være neutrale og ubevæbnede nødhjælpsarbejdere.

En intens kampagne fremstiller dem som dagligdagens helte, der sætter livet på spil for at redde liv – uanset hvem der rammes.

I praksis opererer organisationen som en del af al Queda relaterede terrorgrupper som al-Nusra Front og også indenfor ISIS. De deltager fuldt og helt i kampe på oprørernes/terrorgruppernes side, med drab, likvideringer og massakrer på civilbefolkningen. Disse forhold er veldokumenterede.

Skabt og betalt af NATO-lande

Organisationen kalder sig en NGO (ikke regeringsstyret), uafhængig og ikke finansieret af regeringer. Virkeligheden er en anden.

Det hele koordineres gennem The Syrian Campaign, betalt og udstyret af folk som George Soros, Rockefeller Foundation, Ford Foundation, og ikke mindst af de krigsførende NATO- og EU-lande som USA, Storbritannien – og Danmark.

De hvide hjelme blev dannet i 2013, ikke af syrere, men på britisk initiativ af briten James Le Mesurier, konsulent for den britiske regering, tidligere officer i hæren med forbindelse til det berygtede Blackwater, der som privat firma førte krig i Irak.

De Hvide hjelme blev dannet i Tyrkiet og de trænes i Tyrkiet, og på trods af at de kalder sig ubevæbnede civile viser videooptagelser, at de er bevæbnede og deltager i væbnet kamp omgivet af medlemmer fra al-Nusra fronten og andre militser, der kæmper mod Assad-styret i Syrien.

white-helmets-syria_forbindelserWhite Helmets mange forbindelser – økonomisk og politisk

Agiterer for flyforbudszone og udvidelse af krigen

Selvom De hvide hjelme fremstiller sig selv som neutrale enkeltpersoner, der blot vil ‘redde sjæle’ har de meget klare holdninger til de politiske ‘løsninger’ for Syrien.

Abed, et medlem af De hvide hjelme siger i en af organisationens videoer:

”Når jeg redder et liv tænker jeg ikke på om det er en ven eller en fjende. Jeg tænker kun på den sjæl der kunne dø”.

Men De hvide hjelme tænker nu også rigtig meget på at få etableret en flyforbudszone over Aleppo.

D. 18. september havde en spillefilm premiere, der priser De hvide hjelme som ‘Engle på frontlinjen’. Vi er ‘bagere, skræddere, malere, ingeniører, studenter’ – vi redder liv.

katte-i-aleppoUbevæbnede og neutrale i en kvinder, børn og dyr kampagne – et klassisk reklamegreb. Fine og rene i deres lyse uniformer

Men disse ‘engle’ er ikke fortalere for fred, fredsforhandlinger eller våbenhvile. Hver gang de udtaler sig konkret er de fortalere for mere krig og fordele for USA-koalitionen, ikke mindst gennem dannelsen af en flyforbudszone over Aleppo.

Etableringen af en flyforbudszone, som også Hilary Clinton er fortaler for vil betyde at USA og koalitionen går i åben krig mod Assad styret, fra som hidtil at have udkæmpet krigen på anden hånd gennem stedfortrædere og officielt kun at have kæmpet mod IS.

Kampen intensiveres fra amerikansk side, og for nylig udtalte John Kirby, talsmand for den amerikanske regering, at flere russere vil blive dræbt, flere fly skudt ned, og terrorangreb kunne ramme Rusland– hvis Rusland fortsat støtter Assad i Aleppo.

Propagandaen kører på alle medier og man forsøger at fange fredselskende mennesker ind og styre verdensopinionen gennem denne skævvridning af virkeligheden, hvor USA og NATO arbejder på at skabe opbakning for en optrapning af krigen.

Aleppo bliver gjort til omdrejningspunkt for mediekampagnen. Byen fremstilles som gidsel i nedslagtning af den civile befolkning fra regeringens side. Men i realiteten er byen delt i to zoner med den vestlige og regeringskontrollerede del med mere end 1 million indbyggere og den østlige oprørskontrollerede del med omkring 300.000 indbyggere. Mandag opfordrede den syriske hær oprørerne til at forlade det østlige Aleppo, og lade de civile indbyggere leve deres normale liv.

Nobelprisen til terrorister?

Organisationen modtog for nylig Right Livelihood Award, den ‘alternative Nobelpris, og stærke kræfter arbejder på at De hvide hjelme også skal blive modtagere af Nobels Fredspris.

Journalist Vanessa Beeley har protesteret og opfordrer til at beslutningen trækkes tilbage. Hun giver udtryk for at hun håber prisen er givet på grund af manglende kendskab og skriver bl.a.:

-Min konklusion efter 18 måneders analyse og research af denne organisation er, at den er en konstruktion udførst af USA og UK, finansieret og udstyret af nationer der har som erklæret politik at vælte styret i Syrien og en klar geopolitisk dagsorden i regionen.

‘De hvide hjelme’ erklærer, at de er neutrale og uafhængige. Alligevel er de lobbyister for en USA/NATO-intervention og herunder en flyforbudszone, der vil være et angreb på syriens suverænitet.
Et flertal af juridiske eksperter er enige om at det at gennemføre en flyforbudszone er at betragte som en krigshandling.

Dette vil være en direkte tilsidesættelse af de fundamentale principper der kendetegner autentisk humanitært arbejde og bestemt ikke noget der fortjener en Right Livelihood Award

‘Save Aleppo’ – demonstrationer koordineret i Europa og USA

På den internationale ‘Save Aleppo’ dag, der blev gennemført 1. oktober i både USA og Europa, havde man i USA arrangeret troværdige opstillinger af krigsscener for at vise krigens gru.

Se:
“White Helmet” “Save Aleppo” Protest Proves How Easy it is to Dress Up Actors as “War Victims”
Land Destroyer 3. oktober 2016

Helt utilsigtet havde dette dog den effekt, at billederne af de troværdige opstillinger i USA’s gader fik fremhævet de angiveligt ægte sceners konstruerede karakter. At iscenesætte en falsk virkelighed til brug for mediepropaganda er temmelig let – og ofte brugt i krigen om vores tanker og følelser.

syriacampaignfbphoto1Her ses de ‘ægte’ helte i de autentiske syriske kulisser

Se videoerne

The White Helmets Campaign for War not Peace – RLA and Nobel Peace Prize Nomination should be Retracted
21. Century Wire 2. oktober 2016

The White Helmets – al Qaeda with a facelift
Hands off Syria 29. april 2016

Læs også

Danmark i krig: Danske F16 fly bomber syriske regeringstropper
Kpnet 19. september 2016

Tyrkiets Arbejderparti EMEP: Tilbagetrækning fra Syrien er nødvendig hvis krigen skal stoppes!
Kpnet 26. august 2016

Tyrkisk aggression mod Syrien: Opretter ’bufferzone’ med amerikansk støtte
Kpnet 25. august 2016

 

 

 

 

KPnet 3. oktober 2016

 

 

 

 

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater