Vi støtter Venezuelas arbejdere og befolkning mod den imperialistiske aggression

UDTALELSE FRA CIPOML, Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer

I kraft af den økonomiske blokade der er påtvunget af USA, EU og deres lakajer, den socialdemokratiske regeringspolitik og på baggrund af den revolutionære bevægelses organisatoriske svaghed gennemgår det venezuelanske folk en kompleks økonomisk, social og politisk situation.

Disse forhold truer med at blive forværret for de folkelige masser med mindre der sker en forandring i retning af en ægte revolution og et folkeligt demokrati under ledelse af arbejderklassen, bønderne, andre borgere og den folkelige bevægelse.

Den internationale revolutionære bevægelse samlet omkring CIPOML tager den store udfordring op, at støtte et folk der står overfor uhyrlige imperialistiske magter. Disse magter forsøger at tilegne sig folkets naturrigdomme, mens de forsøger at lægge den fulde byrde af krisen over på arbejderklassen.

Af denne grund, og på grund af retfærdigheden i den kamp vore kammerater fører står vi sammen med dem i dybeste solidaritet og støtter dem der går til modstand og kæmper i dette land under vanskelige betingelser, for sejr i de igangværende kampe og i forberedelsen af de kommende, med en klar og konsekvent linje for handling.

De proletariske og andre revolutionære står overfor den enorme udfordring at organisere og lede arbejderklassens og folkets uafhængige kamp for at gå op imod krisen og tilføre et revolutionært perspektiv. I disse bestræbelser har de opbakning fra kommunisterne organiseret i den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer CIPOML, fra andre revolutionære kræfter og fra verdens arbejdere og folk.

Længe leve den proletariske internationalisme

CIPOMLs 24. plenarmøde
Mexico, November 2018

logo_mundo-cipoml


Læs også

Til arbejderne og folkene! Til de revolutionære og kommunisterne!
KPnet 2. december 2018

Mexico i forandring: Til kongres med marxist-leninister og revolutionære
KPnet 1. december 2018

Politisk erklæring – af de Latinamerikanske partier i CIPOML
KPnet 30. oktober 2018

Følg

CIPOML’s hjemmeside

PCML Venezuela

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 29. december 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater