Kommunistisk Politik Digital 18-2018 – Uge 35-36

Nr. 18 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 35-36, 2018

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

 

Fra blikskure til stenbro til beton: Baggårdsboliger og forstadsslum er aldrig i ly for bulldozere
I denne uge kom Odense byråd med på banen med deres plan om at bulldoze lejligheder, 1000 stk. familieboliger skal rives ned, og 1000 familier skal sættes på gaden. Hvis regeringens ghettoplan bliver vedtaget.


Sverige går til valg
Det svenske valg er allerede afgjort. I al fald hvis man skal tro de danske medier.
Af Kommunistisk Politik

Tillykke – Annisette bliver 70
Nogle kunstnere bliver til meget mere end et flygtigt møde. De følger med videre frem. Annisette, hende sange og stemme har fulgt hendes generation hele vejen igennem mere end 50 år, og bestandig inddraget nye i en verden, der kunne være god for og god ved mennesker.
Af Klaus Riis


NEDSKÆRINGSPOLITIK I STAT OG KOMMUNER

Sosu’erne siger fra over for fyringer i Region Hovedstaden
Tillidsrepræsentanter fra FOAs afdelinger i Region Hovedstaden var i sidste uge samlet for at diskutere det sparekatalog der er blevet fremlagt op til regionens budgetforhandlinger. FOA-medlemmerne protesterer i et åbent brev over at der lægges op til at 627 jobs til ansatte i regionen skal spares væk.

Århus efter et valgår: Skærer ned igen
De mange milliarder, der i øjeblikket jongleres rundt med i det danske opsving, triller uden om den offentlige velfærd. Hvert år skal der den offentlige sektor på skrump undtagen i toppen af den offentlige administration hvor man rager millionlønninger til sig og forgylder sine venner i konsulentbranchen.

Finanslov 2019: Regeringen vil forlænge omprioriteringsbidraget – nedskæringerne på uddannelserne fortsætter
Enkeltforbedringer hives frem i fremlæggelsen af regeringens fremlæggelse af forslag til ny finanslov. Men hvad med alle nedskæringerne og alt det der ikke prioriteres?


Finanslov omprioriterer til de rige
Asociale og arbejderfjendske finanslove ændres ikke i folketinget – heller ikke i et valgår. Der skal føres kamp nedefra – ikke for en ny farve regering – men for en finanslov, hvor de rige og krigsmaskineriet betaler for penge til befolkningens velfærd.
Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne

København skal spare – Mød op til demonstration den 6. september
Budgettet for København førstebehandles på Rådhuset torsdag den 30. august. Færdigbehandlingen sker den 4. oktober. D. 6. september er der indkaldt til demonstration mod nedskæringsbudgettet – Rådhuspladsen kl. 17.30.
Af Lisbet Bonde, APK København

Tre år efter reform af erhvervsskolerne: 27 procent færre elever og kæmpe mangel på lærepladser
Reformen af erhvervsuddannelserne i 2014 betød indførelse af karakterkrav og efterfølgende er der på hver finanslov skåret hårdt ned på økonomien på skolerne. Samtidigt mangler der 10-12.000 lærerpladser. Det går den forkerte vej for arbejderungdommens uddannelse, mens regeringen påstår ’at kurven er knækket’.


ANTIFASCISME

29. august: Da regeringen blev fyret på gråt papir – for 75 år siden
August er en betydningsfuld og uforglemmelig måned i den danske historie. Det var i den måned den mest skelsættende begivenhed i nyere dansk historie fandt sted.
Leder
Det antifascistiske blad Håndslag 3, 2018

Palæstinas kvinder nøjes ikke med at håbe
Mandag den 27. august holdt netværket ”Kvinder i Kamp” et spændende møde i København, om det at være kvinde i Palæstina, og være dansk-palæstinenser i Danmark.

FRA KPNETBLOGS

En hyldest til Bunden!!!
Egentlig er jeg fra den øvre middelklasse. Jeg er opvokset i Nordsjælland og Frederiksberg.  Akademikerhjem. To biler i garagen. Ung pige i huset. I enkelte perioder levede jeg endda i den kosmopolitiske elitære klasse. Og, jeg indrømmer… det var dejligt. Det var ubekymret. Det var let. Ville ikke sige nej til at komme tilbage.
Men som skæbnen ville det, er det ikke længere der, jeg slår mine folder.
Af Ulla Curdt

Hjemvendende arbejdere (E. Munch)

Lønningsdag
Der er kommet adskillige lag af fremmedgjorthed og nuller og ettaller i mellem os og værkejeren, men uroen og magtesløsheden er den samme.
Af Marie Herget

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk tidsskrift. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  10. september 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater