Tillykke – Annisette bliver 70

Af Klaus Riis

Nogle kunstnere bliver til meget mere end et flygtigt møde. De følger med videre frem. Annisette, hende sange og stemme har fulgt hendes generation hele vejen igennem mere end 50 år, og bestandig inddraget nye i en verden, der kunne være god for og god ved mennesker.

I dag – den 29. august – bliver Annisette 70. Hun har altid været frontfigur i Danmarks mest originale musikgruppe Savage Rose, der med lige stor selvfølgelighed har optrådt på hitlister, ved store festivaller eller demonstrationer og protester. Sammen med Thomas Koppel fik hun skabt en musik, der understregede både forandringens nødvendighed og selvfølgelighed.

En ny folkelig musik med rødder i beat, rock, folkemusik og det hele, men først og fremmest med rødder i ungdommens og de arbejdende menneskers kamp, i Danmark og internationalt. Musikken og Annisettes stemme nåede ud over alle grænser og rørte alle, der hørte den.

Sangen, og nye ord og melodier, lyder stadig. Der er brug for den, og der er brug for kompromisløse kunstnere, der stiller deres evner i forandringens og revolutionens tjeneste. Sangeren, digteren, kunstneren Annisette er blandt de helt store.

Vi siger: Tak for sangen, så langt, og tillykke Anni!

For nye koncerter mm – se

Savage Rose på facebook

 

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  29. august 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater