Kommunistisk Politik Digital 17-2018 – Nyhedsbrev uge 33-34

Nr. 17 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Nyhedsbrev Uge 33-34, 2018

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 


Modstandsbevægelse mod ghettoplanen organiserer sig

En modstandsbevægelse mod regeringens ghettoplan er godt i gang med at styrke sig og opbygge handlekraft. Således havde gruppen “Almen modstand- bevar beboer demokratiet” i København indkaldt til organiseringsmøde i torsdags den 23. august.


De tyrkiske lørdagsmødre: Vi glemmer ikke – Vi tilgiver ikke – Vi giver ikke op
I 700 uger har mødre og familier til forsvundne under det tyrkiske militærdiktatur protesteret hver eneste lørdag kl. 12 på Galatasaray-torvet i Istanbul, en af byens travleste pladser. De har stået der med billeder af hundredvis af forsvundne med krav om at de skal findes og bringes retfærdighed.

USA ødelægger Venezuelas økonomi
Økonomiske sanktioner mod Venezuelas regering og dets befolkning har skabt hyperinflation og sult og har smadret landets sundhedssystem. Sanktioner er krig med andre midler, usynlig for de fleste.
Af Margaret Kimberley

Den 21. august 1968: Et vendepunkt – Af Klaus Riis
Denne netkronik blev først udgivet den 21. august 2001. Den genudgives ved 50-året for invasionen i Tjekkoslovakiet 21. august 2018.


NATO og EU har brug for Danmark i sin krigsoprustning – Af Dorte Grenaa
Artiklen er skrevet med udgangspunkt i Arbejderpartiet Kommunisternes forkvinde Dorte Grenaas tale på Nordiske Fredssamtaler i Degerfors, Sverige, maj 2018. Hun talte her på vegne af initiativet Stop Terrorkrigen – ud af NATO.

Kamp mod kommunale besparelser og for anstændig behandling af syge: Vigtig demonstration i Grenå tirsdag d. 21. august
Norddjurs Kommune skal spare 460 millioner over de næste 4 år. Mere eller mindre direkte lægges skylden på stigningen i antallet af førtidspensioner, som kommunen har bevilget i de senere år. Den sociale modstandsbevægelse indkalder til landsdækkende demonstration i Grenå d. 21. august kl. 15-16.30: Støtte aktion til Norddjurs og Ulf Baldrian Kudsk Harbo.


Bilbrande og svenske valg
De omfattende bilbrande i Sverige kommer netop som den svenske valgkamp tager fart. De er utvivlsom beregnet til at påvirke stemmerne. Rigsdagsvalget finder sted den 9. september samtidig med der afholdes valg til kommuner og landsting.
Af Kommunistisk Politik

Ny bog af Ron Ridenour: Det hjernevaskede USA og ‘den russiske trussel’
Den amerikanske aktivist, journalist og forfatter Ron Ridenour – i mange år bosiddende i Danmark – tager i sin nye sværvægter af en bog et vigtigt stykke verdenshistorie op til behandling: Rusland/Sovjetunionen vs. USA efter Oktoberrevolutionen i 1917 og frem til i dag – gennem revolution, interventioner, varme og kolde krige. Den er vigtig for at forstå verden i dag.
Af Klaus Riis

Den Store March for Tilbagevenden fortsætter: ‘Freedom and Life for Gaza’
Gennem de seneste tyve uger har palæstinensere i Gaza-striben taget del i ‘Den store march for tilbagevenden’. Fredag den 10. august blev protesterne holdt under banneret ‘Frihed og Liv for Gaza’. Tusindvis af mennesker deltog i rallyerne ved hegnet der adskiller Gaza fra Israel.

FRA DEN INTERNATIONALE BEVÆGELSE

Vores målsætninger: Resolution fra den 26. internationale ungdomslejr, Mexico 2018
Resolution fra den 26. internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr, der blev afholdt den 31. juli til 5. august 2018  i Mexico, i nærheden af Mexico City. De internationale ungdomslejre afholdes hvert andet år i forskellige lande på forskellige kontinenter og støttes af CIPOML – Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer.

Den 26. internationale antiimperialistiske og antifascistiske ungdomslejr i Mexico: Politisk udtalelse
Fra den 31. juli til 5. august 2018 gennemførtes den 26. internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr – i år i Mexico, i nærheden af Mexico City. De internationale ungdomslejre afholdes hvert andet år i forskellige lande på forskellige kontinenter.


INDLÆG FRA KPNETBLOGS

Afskaf systemet! Dorte Grenaa på KPnetBlogs
Det værste ved arbejdsgiverklynk er, at det altid varsler dårligt nyt for os andre. Når arbejdsgiverne nu jamrer over de højeste lønstigninger i ti år. Ja, så er det ikke deres egne millionlønninger, de tænker på. For sidste år steg direktørlønninger kun med 47 %. Nej det er de nye tal, der viser at timeansatte arbejdere i industrien er steget hele 1,89 % i lokale lønforhandlinger.
Af Dorte Grenaa

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev. Det er gratis.

BESTIL NYHEDSBREV
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital – Nyhedsbrev her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  27. august 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater