Ny bog af Ron Ridenour: Det hjernevaskede USA og ‘den russiske trussel’

Den amerikanske aktivist, journalist og forfatter Ron Ridenour – i mange år bosiddende i Danmark – tager i sin nye sværvægter af en bog et vigtigt stykke verdenshistorie op til behandling: Rusland/Sovjetunionen vs. USA efter Oktoberrevolutionen i 1917 og frem til i dag – gennem revolution, interventioner, varme og kolde krige. Den er vigtig for at forstå verden i dag.

Af Klaus Riis

‘The Russian Peace Threat: Pentagon on Alert’ hedder bogen: Pentagon og amerikansk militær i permanent alarmberedskab over for Rusland – pudsigt nok uanset karakteren af styret der, som har ændret sig indtil flere gange i de sidste hundrede år. ‘

Den er  brændende aktuel. I dag opruster NATO vildt og forbereder en atomkrig mod Rusland – med Europa – og også Norden – som deltager og som potentiel krigszone. Ron Ridenours bog giver nødvendig baggrundsviden ikke bare til forståelse af historien, men også til forståelse af krigsfaren og et afgørende globalt brændpunkt.

Både velkendte og ret ukendte historiske episoder og fakta trækkes frem i lyset af en forståelse af, at hovedproblemet i forhold til Rusland har været Vestens – og efter 2. verdenskrig i særdeleshed USAs – holdning og politik. Den viser f.eks. hvordan de globale spillere efter Sovjetunionens kollaps gjorde hvad de kunne for at forhindre Rusland i at rejse sig som selvstændig nation.

Bogen belyser også Vestens krigsforberedelser gennem forskellige perioder. Hvor mange ved f.eks. at først den engelske premierminister Churchill og senere den amerikanske præsident Truman – med hhv. Operation Unthinkable og Operation Pincher planlagde en overraskelseskrig mod sovjetiske styrker i Europa. Planer der – som krigsplanerne i dag – omfattede mulig anvendelse af kernevåben.

I forlagsintroduktionen hedder det:
“Dette er er bog som en velinformeret læser i Vesten bør kende – især dem der bebor det nye imperiums hjemland, det farligt hjernevaskede USA”.

Den er en kur mod den borgerlige propagandas hjernevask. Også for danskere.

Ron Ridenours baggrund som  erfaren og meget vidende skribent og aktivist gør ham oplagt til det krævende og nødvendige arbejde med at sætte fakta om krig og fred på plads. I et halvt århundrede har kampen mod krigen og kampen mod imperialismen været hans røde tråd.

Efter et ophold i amerikansk militær var Ron Ridenour med til at opstarte 60ernes undergrundspresse i Los Angeles, og senere opholdt han sig i en årrække på Cuba, før han kom til Danmark.

Han har udgivet en stribe bøger om international politik og konflikter – bl.a. om Cuba, om CIA og om tamilerne i Sri Lanka.

Han er medudgiver af ‘Revolutionære visioner’ på APKs Oktober Forlag (2005).

I tidens løb er det også blevet til rigtig mange artikler – ikke mindst til amerikansk venstrefløjspresse og også hyppigt til danske medier.

‘The Russian Peace Threat: Pentagon on Alert’ er på mere end 500 velskrevne sider på engelsk. Den er udgivet af Punto Press og kan bestilles hos Amazon.

Se mere om den nye bog og andre af Ron Ridenours bøger på Amazon

Læs forfatteren John Rachels anmeldelse af bogen

Se også artikler på dansk af  Ron Ridenour på KPnetBlogs

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 14. august 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater