Pyroman Trump anerkender Jerusalem som Israels hovedstad

Det hvide Hus har ladet sive ud, at den amerikanske præsident i en tale onsdag officielt vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad og annoncere flytning af USAs ambadsade fra Tel Aviv til de delte Jerusalem.

Kommentar
Af KPnet/Kommunistisk Politik


Med denne beslutning opfylder Trump et af den israelske zionismes største ønsker – og antænder en ny brand i Mellemøsten. Trump og USA er fuldt ud klar over, at forsøg på ændring af det delte Jerusalems status til fordel for Israel vil udløse voldsomme reaktioner i hele regionen og sandsynligvis en ny palæstinensisk intifada.

Sveriges udenrigsminister Wallström kommenterede det i går på vej til et ekstraordinært møde i Bruxelles mellem EU og den amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson sådan:
– Det är ju katastrofalt. Det kommer att leda till jättestora effekter och oro förstås.

Den danske regering har forholdt sig tavs indtil videre. Som trofast USA-lakaj og væbner for Israel lurepasser den danske udenrigsminister Anders Samuelsen i situationen. Både han og den danske regering ved, at der er tale om en fælles amerikansk-israelsk provokation i skærende modstrid med både international ret og FNs beslutninger.

Trumps skridt tilintetgør ethvert udkast til en ‘fredsplan’ – og afslører USAs forsøg på at opkaste sig som ‘fredsmægler’ som en joke.

Det delte Jerusalem betragtes som hovedstad af både israelere og palæstinensere. Det er en ‘hellig by’ for både jøder, kristne og muslimer. Israel forsøger at sikre sig eneherredømme og fordrive palæstinenserne.

Se også

Hvad ligger bag palæstinensernes harme i Øst Jerusalem og ved al-Aqsa moskeen?
Af Henning Paaske Jensen

Danmark bøjer sig for pres fra Israel: Standser økonomisk støtte til palæstinensiske NGO’er
The Palestine Information Center

Facebook går i brechen for besættelsesdadler
Af KPnet/Kommunistisk Politik

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

 

KPnet 6. december 2017

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne