Danmark bøjer sig for pres fra Israel: Standser økonomisk støtte til palæstinensiske NGO’er

Efter pres fra Netanyahu standser Danmark økonomisk støtte til palæstinensiske NGO’er

Af The Palestine Information Center

palestina_flag

Den danske ambassadør til Israel Jesper Vahr erklærede lørdag, at Danmark har stoppet for økonomisk støtte til palæstinensiske ikke-statslige organisationer for at “forherlige terrorisme”.

“Danmark afbryder samarbejdet med palæstinensiske ngo’er for at forherlige terrorisme, og kræver penge tilbage”, sagde han i et tweet.

Beslutningen blev truffet kun få dage efter en lignende beslutning fra Norge mod et palæstinensisk ungdomscenter for kvinder opkaldt efter den palæstinensiske martyr Dalal al-Maghrabi.

Den israelske avis Haaretz har tidligere rapporteret, at udenrigsministeriet havde bestilt en undersøgelse af donationer til ikke-statslige organisationer, der opererer i de palæstinensiske områder, efter pres fra Israel.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu havde på et møde tidligere i måneden opfordret den danske udenrigsminister Anders Samuelsen til at stoppe Danmarks finansiering af palæstinensiske ngo’er, der fremmer oprør mod den den israelske besættelsesmagt, apartheid -Israel.

Netanyahu har endda rapporteret personligt at have afleveret en liste til Anders Samuelsen, der indeholder navne på organisationer, der modtager danske midler, som Israel udtaler, er knyttet til BDS, Boycott, Divestment and Sanctions Sanktion bevægelsen.

Originalartikel på engelsk her

Gengivet efter
Boykot Israel-DK

KPnet 5. juni 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater