Danske hjerter: Da hele den politiske elite blev Trumpister

Af Klaus Riis
Redaktør, Kommunistisk Politik

heart-donald

For nogle måneder siden, før det amerikanske præsidentvalg, kappedes hele den danske politiske elite med få undtagelser om at lægge afstand til Donald Trump, som man ikke vidste, hvor man havde. Han var irrationel, impulsiv, farlig, en populistisk demagog.

I går optrådte de alle sammen i medierne, blandt andet ’Hos Clement’, som begejstrede Trump-tilhængere, der overøste ham med ros for rettidig handlekraft, mod og klogskab, da han lod 59 krydsermissiler hagle ned over Syrien og de syriske regeringsstyrker, affyret fra krigsskibe i Middelhavet, udrustet til at udslette hele byer.

Statsminister Løkke gik i spidsen for flokken og erklærede, at ‘Verden har brug for Trump’:
– Det er godt, at der er en amerikansk præsident, som sætter handling bag sine ord. Det har verdenssamfundet brug for.
– Donald Trump er efter min opfattelse trådt i karakter. Jeg har hele tiden haft den forventning, at den amerikanske præsident skal påtage sig det lederskab at være den frie verdens leder.

Se
Løkke roser Trump efter militært angreb: Verden har brug for ham

Og så fulgte de ellers efter, den ene efter den anden – fra regering til ’opposition, fra VLAK og DF, til S, SF, ’Alternativet’ og Enhedslisten. De mente alle at den brutale krigshandling mod Syrien var fin, selv om de var uenige om detaljerne, og nogle mente, at missilerne burde være knaldet af for længe siden, da Big Brother hed Obama. Også Enhedslisten ’ønskede Assad hen, hvor peberet gror’.

Alle erklærede at det syriske regime kaster giftgas fra sine kampfly mod det syriske folk og er ansvarligt  for barbariet mod civile, kvinder og børn, i den ’oprørskontrollerede’ Idlib-provins.

Som et ekko fra krigsforbryderen Anders Fogh Rasmussen i 2003 lød det nu hele vejen rundt:
– Assad har brugt giftgas mod sin egen befolkning. Det er ikke noget vi tror, det er noget vi ved.
Om ikke nøjagtig med de ord, så med samme mening

Assad er nu optegnet på samme dødsliste som Saddam Hussein og Moammar Gaddaffi, som den amerikanske krigsmaskine med dansk støtte dræbte i ødelæggende bomberegn med titusinder af civile ofre i de to lande.

Men der er ikke den fjerneste grund til at tro, at Assad står bag giftgassen i Idlib. Der er ingen beviser. Det er ikke engang begyndt at blive undersøgt.

Et giftgasangreb på civile syrere fra regimets side er selvmorderisk og uden den fjerneste politiske eller militære begrundelse. Assad står i en situation, hvor han er ved at vinde krigen mod Islamisk Stat og de andre ’oprørere’ og terrorister, som finansieres af reaktionære magter.  Hvorfor sætte den sejr på spil eller helt over styr med et meningsløst giftangreb mod civile?

Assad har ført en effektiv krig mod IS. Det har ingen betvivlet. Men Assad har ikke brugt giftgas mod disse notoriske barbarer. Og hvorfor så ikke bruge giftgas ved befrielsen af Aleppo fra de islamistiske ’oprørere’?

Har Assad-regimet i det hele taget kemiske våben? Efter et tidligere gasangreb, som falsk blev tilskrevet Assad, blev alle den syriske hærs kemiske våben fra gammel tid taget ud og destrueret. Efter en aftale mellem blandt andet USA og Rusland, og blandt andet med dansk ’bistand’ . Assads Syrien og hans styrker blev erklæret fri for kemiske våben i 2014.

Ikke én af de danske politikere har sat spørgsmålstegn ved den amerikanske forklaring, at det var Assad, der begik en grov krigsforbrydelse. Alle mener han overskred ’den røde streg’. Ikke en af dem sagde, at man skulle vente med at konkludere og fyre missiler af, til der er foretaget en grundig og uvildig international undersøgelse af, hvad der egentlig skete ved gasangrebet.

De var alle blevet Trumpister. De tror ikke. De ved. Assad skal have missiler i hovedet. Syrerne skal have mere krig.

USA (og ekkoet Fogh) løj om Saddams ’masseødelæggelsesvåben’ for at gå i krig. Den danske  elite ved det godt, ligesom den ved, at USA har løjet både før og siden, og tilskriver andre forbrydelser, som amerikanske agenter står bag.

Den ved, at der allerede i dag er amerikanske specialstyrker i Syrien. At Erdogans tyrkiske NATO-hær har besat et område, som kaldes en ’sikker zone’. At talrige andre reaktionære kræfter er aktive, og at opsplitningen af Syrien er begyndt. Giftgasangrebet er et påskud for at fortsætte den – og afslutte en periode, hvor man søgte en ’politisk løsning’, som inkluderer Assad.

Donald Trump og USA har med missilangrebet bedrevet en åbenlys krigshandling, en bevidst aggression, der fordømmes over det meste af verden, bortset fra regeringer i lómmen på USA.

Den eneste holdbare løsning, der kan give udsigt til fred i Syrien, er at alle imperialister og alle udenlandske marionetstyrker smides eller trækkes ud. USA, EU, Danmark, Tyrkiet, Saudi-Arabien, Qatar osv har intet at gøre der. For den sags skyld heller ikke Rusland.

Krigen i Syrien kan og bør afsluttes gennem politiske aftaler mellem Assad-styret, kurderne og ’demokratiske’ politiske kræfter. Uden IS og andre islamistiske terrorister som Al Nusra. Og helt uden imperialistmagter, reaktionære feudale eller diktatorspirer fra regionen.

Danmark og vores politiske top af hjernedøde ekkoer af enhver siddende amerikansk præsident er definitivt ikke en del af løsningen. De skal bare ud af Syrien og Irak sammen med fly og bomber og soldater, som er der uden enhver legitimitet, imod folkeretten og international lov.

De er der på basis af løgn og bedrag. Under Bush, Obama eller Trump.


Se også

USA’s missilangreb på Syrien er en brutal og ulovlig krigshandling og må massivt fordømmes
KPnet 7. april 2017

Giftgasanklager mod Assad – Et våben i kampen for opdeling af Syrien
KPnet 5. april 2017

Fredsorganisationer siger NEJ til krig – Ingen danske tropper, fly eller krigsskibe til Syrien!
KPnet 6. februar 2017

Kriminel aggression mod Syrien: Krigskoalitionen og Danmark vil opsplitte landet
KPnet 24. januar 2017

 

 

 

 

KPnet 8. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater