USA’s missilangreb på Syrien er en brutal og ulovlig krigshandling og må massivt fordømmes

USA gennemførte natten til 7. april et voldsomt missilangreb direkte mod den syriske flybase Al Shayrat. Det skete med den konstruerede begrundelse, at Assad skulle stå bag giftgasangrebet i Idlib-provinsen tidligere på ugen. Det amerikanske angreb er i åbenlys  strid med folkeretten og viser et USA under Trump, der vælger en kurs med blodig krig og konfrontation med henblik på en opsplitning af Syrien og en udradering af den syriske stat.
Regeringen er klar til “at bidrage yderligere”, og afventer blot en henvendelse fra USA.

Af Kommunistisk Politik

nej_til_krig_mod_syrienDemonstration i 2013 mod den truende krig

Syrien fordømmer angrebet stærkt og betegner det som en åbenlys aggression. Det samme gør Rusland og Iran, mens de vestligt støttede ’oprørere’ samt Israel og Saudi-Arabien hylder angrebet. Den tyrkiske præsident Erdogan udtaler, at han vil byde en krig mod Assad velkommen og melder sig parat til at deltage på USA’s side.

Bolivia og Rusland har indbragt missilangrebet for FN.

Til støtte for terrorgrupperne

De mere end 60 amerikanske missiler, der totalødelagde den syriske flybase, skulle angiveligt simpelthen være en ’retfærdig afstraffelse’ af det syriske regime. Ifølge DR’s forstående kommentator skulle giftgassen, der ramte,  være spredt af fly fra netop den bombede luftbase.

At der ikke findes nogen  dokumentation for dette får man drejet til USA’s fordel, for ’det syriske regime er jo så lukket, at man ikke engang har haft adgang til at tjekke om de har giftgas på baserne’.

Angrebet afslører, at fokus for USA’s militære tilstedeværelse i Syrien ikke er bekæmpelsen af Islamisk Stat. Et angreb på det syriske militær og på en luftbase, der har spillet en vigtig rolle i at trænge Islamisk Stat tilbage, er en direkte hjælp til Islamisk Stat. Det er samtidig en støtte til de ‘oprørere’, der for USA har fungeret som allieret i USAs og krigskoalitionens kamp for nyopdeling af Mellemøsten i overensstemmelse med imperialismens interesser og planer.

I sidste uge udtalte Donald Trump, at det syriske folk havde retten til at bestemme i eget land og til frit at vælge landets regering. Med giftgasangrebet er en situation lagt til rette hvor verdensopinionen skal få en forståelse for,  at denne holdning må revideres – at  ’Assad må fjernes’.

Udnyttelsen og konstruktionen af denne type game changer-hændelser er et ofte benyttet middel fra USA-imperialismens side. De er et meget tyndt dække over USA’s utilslørede krig for verdensmagt.

Danske følgagtige og hjernedøde politikere

En række danske politikere afslører igen deres mangel på selvstændig tankevirksomhed og kritisk sans.

Venstres ordfører udtaler, at partiet ikke har noget at indvende. Michael Aastrup Jensen ”har selv set hvad Assad har gjort”…”det må have konsekvenser”. De Radikale ser frem til en ’game changer’ der kan ’løsne op for konflikten i Syrien’.

Alternativet ’forstår at der reageres’ på ’det forfærdelige giftgasangreb’, men ’er ikke helt sikker på at det er det helt rigtige svar’.

Liberal Alliance angiver, at de kan se, at det er en smule foruroligende med en væbnet konflikt hvor både USA og Rusland er part.

Gennem Nasar Khadar opfordrer Konservative til en egentlig krig mod Assad og Syrien. Han udtaler til DR:
– Assad skal være mør på slagmarken for at indgå kompromisser”.

Udenrigsminister Anders Samuelsen udtaler nu, at – USA havde intet andet valg. Vi afviser ikke at Danmark kan bidrage yderligere. Men før dette afventer vi en henvendelse fra USA’s regering og vi vil tage stilling herefter.

Game changer’ manipuleret frem

Hillary Clinton gik til valg på åben krig i Syrien. USA skulle sikre sig endnu et ødelagt land ’open for bussiness’ i Mellemøsten ved at udradere Assad-styret og derved Syrien som selvstændig stat.

Den lange krig gennem stedfortrædere i form af de vestligt støttede terrorgrupper i Syrien har ikke været nok for USA. Trump gik til valg på en samarbejdslinje overfor Rusland, men denne kurs synes nu droppet.

Som Venstres udenrigspolitiske ordfører Michael Aastrup Jensen udtaler til DR:
“Vi har altid syntes Obama var for slap. Nu må konklusionen være, at der ikke kan findes en varig fred i Syrien med Assad ved magten”.

USA’s aggressionshandling mod Syrien må på det kraftigste fordømmes. Den hjælper de terroristiske kræfter og er farlig gambling, der kan betyde en udradering af Syrien som nation og udløse en meget større krig mellem stormagterne.

Læs også

Giftgasanklager mod Assad – Et våben i kampen for opdeling af Syrien
KPnet 5. april 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater