Giftgasanklager mod Assad – Et våben i kampen for opdeling af Syrien

Krigskoalitions repræsentanter behøver ingen dokumentation, når de fælder deres dom over de skyldige bag giftgasangrebet i Syrien d. 4. april: ”Assads regering står bag”, erklærede både USA’s Trump, EU’s Federica Mogherini og Storbritanniens Theresa May. Angrebet benyttes af den vestlige koalition som et farligt propagandavåben i kampen om Syriens fremtid.

hands off syria copyI følge CNN lagde Donald Trump øjeblikkeligt skylden på Assads regering og benyttede lejligheden til at klandre Barack Obama for ’tøven’ og manglende åben krig mod Syrien.

Men det tidligere giftgasangreb i 2012 har aldrig kunnet føres tilbage til den syriske regering.

USA’s udenrigsminister Rex Tillerson gav også straks Assad skylden, og udvidede ’det moralske ansvar’ til også at gælde Iran og Rusland.

EU’s udenrigschef, Federica Mogherini var lige så hurtigt klar med EU’s dom, da hun udtalte:

”Det er den syriske regerings under præsident Bashar al-Assad, der har har skylden for “det monstrøse angreb.”

Storbritanniens premierminister Theresa May stemte i med ordene:

”Jeg er sikker på at der ikke eksisterer en fremtid for Assad i et stabilt Syrien…jeg opfordrer alle involverede parter til at sikre en udvikling uden Assad”.

Angrebet kom præcis samme dag som EU indledte en konference i Bruxelles, hvor unionen tager en aktiv imperialistisk rolle i forhold til Syriens fremtid. I en erklæring op til konferencen udtrykker ministerrådet, at den syriske regering har skylden for landets humanitære situation, og udtaler bl.a. ”at der ikke kan opnås varig fred i Syrien under det nuværende regime”.
Brussels Conference “Supporting the Future of Syria and the Region” on 4-5 April 2017

EU lægger her en erklæret strategi for Syrien frem. Her slår man fast, at man støtter koalitionens krig og ’den syriske opposition’, og ønsker at indgå i ’genopbygningen’ af Syrien.

Den syriske regering afviser ethvert ansvar for giftgasangrebet. Det kommer på et tidspunkt, hvor de vestlige allierede desperat forsøger at gennemføre deres opdeling af Syrien, der efter 6 års krig ikke er slået, men har vundet store områder tilbage fra de vestligt støttede ’oprørere’.

Giftgasangrebet i Syrien og propagandaen omkring det må betragtes som et beskidt forsøg på at forberede en opinion, der skal acceptere en optrapning af et slutspil i Syrien, der vil forhindre Syriens fremtid som en samlet nation, der bestemmer sin egen fremtid.

Læs også

Fredsorganisationer siger NEJ til krig – Ingen danske tropper, fly eller krigsskibe til Syrien!
KPnet 6. februar 2017

Kriminel aggression mod Syrien: Krigskoalitionen og Danmark vil opsplitte landet
KPnet 24. januar 2017

 

KPnet 5. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater