Kriminel aggression mod Syrien: Krigskoalitionen og Danmark vil opsplitte landet

Danmark sender nu landtropper til Syrien, og VLAK-regeringens nye krigsminister Claus Hjort Frederiksen lægger hensigten åbent frem – Syrien skal opsplittes og under vestlig kontrol. Indlægget har været bragt hos Tid til Fred – Aktiv mod Krig.

Af Klaus Riis

nej_til_krig_mod_syrien_banner-300x180
Aggressionskrig, besættelse og opsplitning af suveræne nationer er krigsforbrydelser og deres ansvarlige ophavsmænd hjemfaldne til straf som krigsforbrydere.
Anders Fogh Rasmussen er uden tvivl Danmarks groveste krigsforbryder i nyere tid, men de  ulovlige krige mod Irak, Afghanistan og Libyen implicerer ikke bare Foghs, men også Lars Løkke og Helle Thorning-Schmidt og deres regeringer i samme kategori.

På listen over de lande, hvor Danmark er i gang med en kriminel aggressionskrig, kommer også Syrien. Danske bombefly har været med i forreste række i bombekampagner i Irak og senere Syrien, angiveligt mod Islamisk Stat. Efter at F16-flyene nu er trukket ud på grund af nedslidning, sender Løkke-regeringen nu kamptropper i form af specialstyrker (Jægerkorpset) til Irak og Syrien.

Det understreges officielt, at formålet er at bekæmpe terrorgruppen Islamisk Stat, men VKLA-regeringens nye krigsminister Claus Hjort Frederiksen lægger ikke skjul på, at man også har en anden hensigt: At opsplitte Syrien og forhindre præsident Assad og hans regime i at få kontrol over hele landet. Islamistiske oprørsgrupper, heriblandt IS, har taget magten i dele af Syrien og indført terrorregimer der.

Hjort Frederiksen vil sikre at det forbliver sådan. Ifølge Hjort Frederiksen er Assad reelt ’kun interesseret i en del af landet’ – og han afslører i forskellige interviews den beskidte plan for opdeling af Syrien, som bliver fulgt  af den krigskoalition under amerikansk ledelse, som Danmark er en del af.

– Assad sidder på en begrænset del af Syrien. Det er jo der, han har sat sig fast. I den vestlige del af Syrien. I den østlige del sidder kurderne, Free Syrian Army sidder oppe nordpå, og irakerne er ved at bevæge sig op, siger Claus Hjort Frederiksen.

I et TV-interview (’Vi ses hos Clement’) bekræfter Hjort Frederiksen, at der vil komme en opdeling af landet:
– Ja, det vil det jo være. Jeg ønsker jo ikke Assad tilbage, siger han.

Dermed afslører den danske krigsminister, at formålet med specialtropperne på landjorden også er at bane vejen for Syriens opsplitning – og indrømmer samtidig at den amerikanske krigskoalition er i gang med en kriminel aggressionskrig mod et suverænt land med en valgt præsident. De vil blive trukket tilbage, når der er gennemført et omfattende ’stabiliseringsarbejde’ – efter ’den sidste IS-kriger er død’.

Den danske regering er en lakajregering for USA. Den er villig til at indgå som besættelsesmagt i Syrien i en længere periode – også efter ’nedkæmpelsen’ af IS.

Den har selvfølgelig intet legitimt ærinde i Syrien. Syrien eller Assad-regimet har aldrig repræsenteret en trussel mod Danmark. Den amerikanske krigskoalition har derimod støttet og bevæbnet en stribe terrororganisationer med den hensigt at vælte Assad-styret.

Da det har vist sig ikke at kunne lade sig gøre uden en risikabel krig mod Assad – som støttes af Rusland og Iran – sigter den vestlige krigskoalition og de mest reaktionære arabiske regimer i stedet på en opsplitning af landet. Det officielle Danmark gør sig til af at deltage i denne grove krænkelse af folkeretten og forsøger samtidig at demonstrere sin ubrydelige loyalitet over for amerikansk krigspolitik – også under den nye præsident Trump.

Den danske og internationale fredsbevægelse peger på en helt anden vej. De kræver at alle de udenlandske magter, der har opildnet til krig i Syrien og understøttet og bevæbnet terrorgrupperne, trækker sig ud – og at det syriske folk får mulighed for at bestemme sin egen fremtid gennem forhandlinger mellem de demokratiske kræfter i landet.

Originalartikel Tid til Fred – Aktiv mod krig

Læs også

Hvad nu? Den danske krigsmodstand og befrielsen af Aleppo
KPnet 4. januar 2017

 

 

KPnet 24. januar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater