Trump vil beskytte USA: Så indstil krigene, træk tropperne hjem og nedlæg 800 militærbaser i 74 lande!

Donald Trumps USA forbyder muslimer at rejse ind i landet, mens amerikansk militær fortsætter krigene i muslimske lande. Arbejderpartiet Kommunisterne forlanger at Danmark øjeblikkeligt indstiller sin aktive deltagelse i de amerikanske krige

Protest RamsteinMenneskekæde i protest mod NATO og USA’s centrale militærbase Ramstein
Den amerikanske præsident Donald Trump vil fortsætte bombetogterne i en række af de lande med muslimsk flertal, hvis indbyggere han nu har forbudt indrejse i USA. Ikke som flygtninge, men som almindelige rejsende. Han har netop givet tilladelse til nye bombninger i Yemen.

De syv lande, hvis statsborgere ikke kan få indrejsetilladelse i USA foreløbig i tre måneder er Iran, Irak, Libyen, Syrien, Somalia, Sudan og Yemen. Samtidig nægter Trump alle flygtninge adgang til USA i fire måneder. Syriske flygtninge i ubestemt tid.

Dette skulle forhindre ’radikale islamiske terrorister’ i at komme ind i USA, selvom landet i forvejen har skrappe visakrav og indrejsetjek.

– Vores land har brug for stærke grænser og ekstreme baggrundstjek. Se, hvad der sker over hele Europa. Det er et forfærdeligt rod, skriver Trump på twitter.

Indrejseforbuddet mod statsborgere fra disse syv nationer rammer også personer med dobbelt statsborgerskab, danskere indbefattet.

Men der er andre aspekter af historien, for USA er eller har været i krig med/i samtlige disse syv lande – med enorme ødelæggelser og tab af menneskeliv til følge.

Disse krige er blevet retfærdiggjort med at skulle ’afsætte tyranniske og morderiske regimer, beskytte civilbefolkningerne, skabe demokrati og bekæmpe terror’. Begrundelser der er gentaget til ulidelighed af USA’s allierede, indbefattet skiftende danske regeringer.

Resultaterne har været katastrofale: Uendelige lidelser for civilbefolkningerne, ødelagte infrastrukturer, endeløse flygtningestrømme. Og styrkelse af islamistiske terrororganisationer, ofte med forbindelse til USA’s reaktionære arabiske allierede så som Saudiarabien.

Lige nu bomber amerikanske fly i Irak, Syrien, Yemen og Libyen – som led i den såkaldte ’krig mod IS’ – den islamistiske terrororganisation Islamisk Stat. Donald Trump har givet ordre til at den amerikanske hærledelse udarbejder en plan til at besejre IS i løbet af en måned. Det kan næppe være andet end en plan for massive bombardementer i en skala ikke før set – med enorme civile tab og katastrofale ødelæggelser til følge.

Danmark har været en aktiv deltager i bombningerne i tre af disse (Libyen, Irak og Syrien) og fører i dag krig i Irak og Syrien med specialstyrker og en fregat.

– Hvis Donald Trump vil beskytte USA og dets grænser mod ’terrorister’ må det første skridt være at stoppe de amerikanske terrorkrige. USA’s rolle som global politibetjent bør være udspillet, siger APKs formand Dorte Grenaa. Hun fortsætter:

– Det gigantiske amerikanske militær bør trækkes tilbage bag de nationale amerikanske grænser og de mure, Trump planlægger, og de mere end 800 amerikanske baser i mere end 74 lande afvikles. Det vil være reelle tiltag henimod en fredeligere verden, hvor de uendelige krige og økonomisk udplyndring er baggrunden for flygtningestrømmene – og for radikal islamisme.

– Et forbud mod at muslimer rejser til USA er åbenlyst racistisk og i strid med internationale konventioner. Det her intet med terrorbekæmpelse at gøre, siger Dorte Grenaa:
– Den danske regering må øjeblikkeligt stoppe sin automatiske og aktive støtte til USA og deltagelsen i dets ulovlige krige. Løkke, Hjort Frederiksen og Anders Samuelsen bør have travlt med at ændre politik – sammen med deres krigspartnere fra bl.a. DF og Socialdemokratiet.

Trumps ’muslimforbud’ har udløst omfattende protester. De bør rettes ind mod at stoppe den terrorskabende amerikanske krigspolitik.

Læs også

Kriminel aggression mod Syrien: Krigskoalitionen og Danmark vil opsplitte landet
KPnet 24. januar 2017

Krigspræsident Trump – i førersædet for USA-imperiet
KPnet 24. januar 2017

Modstand mod Trump fra dag 1 – Men sorte kræfter spiller med
KPnet 19. januar 2017

En mand og en mur til at dele et kontinent: Donald Trump i SMA, Mexico
KPnet 16. januar 2017

Modstand mod Trump – Hvad en dirrende Meryl Streep ”glemte”
KPnet 11. januar 2017

Fredsprismodtager og krigspræsident: Barack Obamas farvel
KPnet 11. januar 2017

Generaler og milliardærer i spidsen for verdensmagten USA
KPnet 8. december 2016

KPnet 29. januar 2017

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater