Generaler og milliardærer i spidsen for verdensmagten USA

Trump har ekstraordinært fokus på at få placeret eksgeneraler i toppen af sin stab.  Milliardærkolleger på stribe er også parat til at rykke ind i regeringskontorerne. Svigersønnen bliver den vigtigste politiske rådgiver. Se den endelige liste her

Her er Trumps hold
DR 10. januar 2017

genmattis
Militærfolk i regeringen er ikke noget særtilfælde,  som man så med Colin Powell under Bush. Men denne tendens med tidligere generaler er accelereret kraftigt under Trump  med 3 udnævnelser af generaler til nøgleposter i administrationen.

Den pensionerede general John Kelly skal være minister  for ‘indenlandsk sikkerhed’, der betegnes som verdens største antiterror organisation med 230.000 ansatte.

Eksgeneral James Mattis –  kaldet ‘Mad Dog Mattis’ – skal være ‘forsvarsminister’. Trump går efter at få netop denne tidligere 5 stjernede general som krigsminister, selvom det først kræver kongressens tilladelse, hvad der ifølge amerikansk lov er obligatorisk ved udnævnelse af tidligt afgående generaler. Mattis er kendt som en fanatisk modstander af Iran og spillede en nøglerolle ved USAs krig mod Irak fra 2003.

Eksgeneral Michael Flynn skal være ‘sikkerhedsrådgiver’, en post som traditionelt ellers indehaves af en civil. Det er en af de absolutte topposter i Det Hvide Hus i forhold til koordineringen af “militær- og udenrigs-anliggender.”

I det hele taget spiller militær og oprustning en stor rolle for Trump,  der under sloganet make “US great again” og “Make our military great again” i valgkampen har lovet en voldsom oprustning af militæret “lige så stærk som i 60´erne” – tiden med Vietnamkrigen, som Trump ser tilbage på med stor stolthed.

Den amerikanske krigsmaskine skal på fulde omdrejninger – og civilsamfundet overvåges og udspioneres af militærfolk.

Men ikke bare militæret har centrale poster i den nye amerikanske regering. Milliardæren Donald Trump, der slog sig op på at være en arg kritiker af den amerikanske eliten og Wall Streets indflydelse på politikken, har udnævnt andre milliardærer til centrale økonomiske ministerposter. Hans ministerhold vil være det rigeste nogensinde.

Oliemagnaten Rex Tillerson er kommende udenrigsminister. Han er administrerende direktør i olieselskabet ExxonMobile. Han betegnes af Forbes som den 25. mest magtfulde person i verden – allerede i dag.

Willbur Ross er rangeret som nr. 232 på Forbes’ liste over verdens 400 rigeste. Han skal være handelsminister. I 25 år ledte han Rotschild Inc.

Skatteminister Steven Mnuchin har arbejdet i to årtier på Wall Street for Goldmann Sachs og også arbejdet for supermagnaten George Soros.

Todd Ricketts skal være vicehandelsminister under Willbur Ross. Hans far er en af Trumps hovedbidragsydere og han har arbejdet i faderens forretningimperium.

Betsy DeVos er undervisningsminister. Hun og hendes mand Dick er stinkende rige. Hendes svigerfar regnes som nr. 88 af de rigeste i verden.

Elaine Chao er kommende transportminister. Hun er datter af en skibsmagnat og har arvet en formue. Hendes mand Mitch McConnell er leder af republikanerne i senatet og anslås til at være den tienderigeste senator i en ret eksklusiv samling af milliardærer og dollarmillionærer.

Linda McMahon har brugt omkring 100 millioner dollars på at blive senator i Connecticut, og har givet 6 millioner til Trumps kampagne. Hun har tjent sin formue på selskabet World Wrestling Entertainment. Hun bliver minister for mindre virksomheder. Hun har i sine kampagner lovet skattelettelser for virksomheder og færre regler.

Som beskæftigelsesminister har Trump udpeget Andrew Puzder. Han er mangemillionær og ejer af 3.700 fastfood-restauranter blandt andet burgerkæden Carl’s Jr. Han er modstander af at hæve mindstelønnen til over de nuværende 63 kroner, og af regler, der giver flere ansatte retten til overtidsbetaling og løn under sygdom.

Andre rigmænd og -kvinder skal med.  Og flere militærfolk. Det er højrefløjens arbejderfjendske regering. Storkapitalen og krigens egne mænd direkte i regeringskontorerne

Se

Trump Cabinet Selections: Radical Militarization, A Country to be Governed by Generals and Billionaires
By Eric Summer, Global Research

Bring on the billionaires! Donald Trump’s cabinet is the richest in modern history – with a combined wealth of $10 BILLION (excluding the man himself)
Daily Mail

Se også

Amerikansk præsidentvalg mellem to trusler mod verdensfreden
KPnet 20. juli 2016

KPnet 8. december 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater