Modstand mod Trump – Hvad en dirrende Meryl Streep ”glemte”

I sin takketale ved Golden Globe Award kom den Oscar vindende skuespiller Meryl Streep med et statement, der gik verden rundt på grund af hendes ”politiske budskab” imod Trump.

trump-clinton
Af Henning Paaske Jensen

Med dirrende stemme fordømte hun en ”hånende” og ”racistisk” kommende USA præsident som ”uværdig”.

En vurdering progressive mennesker vil give hende helt ret i – men hun efterlod samtidig et stort hul og et kæmpe spørgsmålstegn – hvad med forgængerne?

Hvad med blodsporene fra Obamas og Hillary Clintons samlede 8 års virke. Det synes ikke at have gjort et ”uværdigt” indtryk på Meryl Streep, tværtimod var hun ivrig fortaler for Hillary Clinton ved nomineringen som præsidentkandidat, på trods af dennes placering som krigshøg og afsløringen af hendes manipulations kampagne imod hendes Demokratiske modkandidat Bernie Sanders (afsløret via Wikileaks).

Blodspor efter Obama, en præsident der har været hovedansvarlig for de fortsatte krige USA har ført, direkte eller pr stedfortræder hvor Libyen og Syrien er blevet lagt i ruiner med død, opsplitning, ødelæggelse og flygtningestrømme. Som om deres forgænger George Bushs ulovlige krig på en CIA-løgn og massakre imod Irak ikke var nok. Med en Obama, der har videreudviklet dronekrigen med mord uden rettergang, og med mange civile ofre.

Der er grund til at advare imod Donald Trump, og ikke blot imod hans racisme og islamofobi, men i høj grad også imod hans kommende krigsoprustning og lovning om at gøre ”US military great again”. Men der må samtidig gøres op med den ”pæne” terrorkrig, som under forlorne attituder forsøger at tale om demokrati og menneskerettigheder, mens den har praktiseret krig for kontrol over andre lande og deres ressourcer, med katastrofale følger.

Det vi lige har set er et Hollywood fyldt med celebrities – kendisser som reelt ikke siger fra overfor den umenneskelige og kriminelle politik USA har ført siden 11. september under påberåbelse af ”kamp mod terror”.

En politik der i særlig grad har ramt folkene i Mellemøsten, men også USA´s egne borgere med øget racisme og fattigdom, bl.a. som følge af krigenes byrder.

Reelt understøtter ‘prominente’ personer som Meryl Streep ikke befolkningen, men med stor effekt i virkeligheden en fraktion af de amerikanske monopoler vendt imod befolkningerne.

Det amerikanske folk står øjensynlig lige nu overfor et sammenstød mellem konkurrerende kapitalistiske fraktioner, der kæmper om hvordan USA skal fortsætte sit imperialistiske førerskab som verdens ledende supermagt, og om metoderne og strategien til at sikre sig dominans og kontrol over andre lande. Med et USA, der ikke mindst er trængt af et Kina som økonomisk er ved at overhale det forgældede og kriseplagede USA, men som stadig er verdens største militærmagt og vil spille med musklerne uanset hvilken fraktion der nu kom til præsidentfadet.

Reel bred folkelig modstand mod Trump må fra dag 1 overalt vende sig imod USA´s og NATO’s krige, mod statsterror og imod Trumps fortsættelse af oprustningen, herunder atomoprustning med en bred folkelig modstand for bl.a. social sikkerhed, borgerrettigheder, for mangfoldighed imod racisme og islamofobi.

Ikke en nem kamp, men en kamp der ikke må lade sig spænde for nogen af kapital-fraktionernes vogne, herunder Clinton-fraktionens ‘stop Trump’ vogn.

Der er derimod behov for en reel kamp imod indholdet i Trumps chauvinistiske og gentagne mantra om Make US great again og Make US military Great again, også for antikrigsbevægelsen herhjemme.

Følg Henning Paaske Jensens blog

Læs også

Generaler og milliardærer i spidsen for verdensmagten USA
KPnet 8. december 2016

Verden efter Trump
KPnet 18. november 2016

Milliardæren Donald Trump vinder det amerikanske præsidentvalg
KPnet 9. november 2016

 

KPnet 11. januar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater