Vestlig optrapning mod Assad – Danmark er med og Enhedslisten i gang med et nyt Libyen

USA og koalitionen fører på 6. år krig for at vælte Assads styre i Syrien – og situationen trappes nu op, mens jorden for en udvidet krig gødes med den globale kampagne ‘Save Aleppo’. Forsvaret for Aleppo giver sig ud for at være et forsvar for humanisme, men er i praksis en ensidig støtte til USA’s imperialistiske interesser og fortsat krig og kaos for den syriske befolkning. Enhedslisten støtter kampagnen og er godt i gang med at gentage sin katastrofale støtte til USA’s krig i Libyen.

hands-off-syria-3
Danmark har været med fra første færd og har været med til at bygge det scenarie op der indbefatter bevæbnede grupper internt i landet, der kæmper mod Assads styre. Der er blevet skabt et billede af et land, hvor befolkningen fører en demokratisk kamp mod en undertrykkende diktator. Uanset de kritikpunkter en faktisk opposition kunne have mod Assad er dette på ingen måde kernen i sagen. Kernen er USA’s ønske om total dominans i Mellemøsten – og i verden.

Taktikken er meget klar – der organiseres væbnede grupper, der angiveligt er skabt af det syriske folk. Det skal ligne et ægte oprør og skal skabe opbakning udenfor landets grænser, når regeringen svarer igen på de væbnede angreb. Men det er ikke et civilt oprør der er baggrunden, det er en udefra kommende indblanding, hvor USA og CIA på samme måde som i Afghanistan benytter sig af væbnede terrorgrupper.

Er man i tvivl bør tvivlen fordampe når man ser på hvilke kræfter der indgår i konflikten. Hvornår har USA støttet et ægte demokratisk oprør i noget land? Tværtimod er nationale kampe for selvstændighed og retten til at råde over egne ressourcer altid konsekvent blevet slået ned med hård hånd af USA. Og siden hvornår har Saudi-Arabien støttet demokrati og social frigørelse?

Hvornår blev al Queda grupperne til frihedskæmpere og hvornår blev al Nusra fronten, der ifølge deres egne talsmænd står skulder ved skulder med IS til de sande forsvarere af befolkningen i Aleppo?

Disse grupper holder i øjeblikket det østlige Aleppo besat for at sikre USA-koalitionens sidste større bastion i Syrien. ‘Oprørerne’ har fået tilbud om frit lejde fra regeringens side, men fortsætter krigen, mens de venter på en ‘No fly zone’, der indtil videre er undgået pga russisk veto i FN.

Skræmmer sporene fra Afghanistan, Irak og Libyen overhovedet ikke? De tidligere lande hvor USA ville indføre ‘demokrati’. Vil Enhedslisten endnu engang vælge støtten til USA’s økonomiske og geopolitiske interesser?

Flyforbudszone og åben krig mod Assad?

USA-koalitionen ønsker at udvide krigen, men står midt i en valgkamp. Obama diskuterer i disse dage de næste skridt med sine rådgivere. Glemt er ‘krigen mod IS’ – i centrum står Aleppo og USA’s egentlige mål, at fjerne Syrien som selvstændig nation på landkortet. Kan der sættes ind uden for stor offentlighed, måske i det skjulte? På samme tid forsøger man at skabe en folkelig opbakning til nye kommende skridt gennem kampagnen ‘Save Aleppo’.

Med et direkte angreb på Syrien leger USA med ilden og risikerer at udløse en krig med Rusland og sætte verden i brand.

Enhedslisten går i denne højspændte situation ud med et fuldt forsvar for ‘oprørerne’. De stiller krav om en flyforbudszone, de siger ‘vælt Assad’. De siger i realiteten ”Støt USA’s krig”.

Skal krigen og massakren på den syriske og irakiske befolkning stoppes er det vanvid at støtte krigens bagmænd. Tværtimod vil freden kunne sikres, hvis USA og resten af koalitionen indså deres nederlag og trak sig ud af Mellemøsten.

Læs også

NATO: Krigen om vores tanker
KPnet 10. oktober 2016

White Helmets i Syrien: Brikker i USA og NATO’s krig
KPnet 3. oktober 2016

Tyrkiets Arbejderparti EMEP: Tilbagetrækning fra Syrien er nødvendig hvis krigen skal stoppes!
KPnet 26. august 2016

Tyrkisk aggression mod Syrien: Opretter ’bufferzone’ med amerikansk støtte
KPnet 25. august 2016

 

KPnet 15. oktober 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater