Folketinget åbner: Folket sat på gaden – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 8. oktober 2016

annisette_mur

Folketingets åbning udstillede på mange måder, hvilken trist tilstand folketyret er havnet i:

Tre folk var på talerstolen. Den længst siddende politiker er Bertel Haarder, der er kendt for utallige ideologisk baserede nedskæringer på unge og uddannelser og kultur i almindelighed siden 80erne.

Herefter var der Folketingets Formandinde fru Kjærsgaard, der bød velkommen til sæsonen, kendt som uhyrligt reaktionær apartheidpolitiker gennem hele hendes levebrøds- karriere.

Og til sidst Statsministeren, der er kendt som bl.a. våbensmugler og for tyveri af efterløn og dagpenge og kontanthjælp osv.., og i sin åbningstale talte til den halvdel af landet, der er såkaldte boligejere. Selvom de fleste nu nok mere er gældsramte end egentlige ejere.

Det viser på alle måder hvor vigtig den udenomsparlamentariske kamp er for at styrke kampen mod nedskæringer og reaktion.

Læs reportagen fra udenfor på kpnet.dk

Folketingets åbning: En ny modstandsbevægelse markerer sig

Manifest ved folketingets åbning 4. oktober 2016

Peter Øvig Knudsen har begået en ny bog der giver hans private syn på en del af den politiske ungdom i BZ-bevægelsen 1980erne. Den har fået en kritisk medfart fra anmeldere, men ros fra borgerskabet. Vi benytter lejligheden til at give en vurdering af kampene for ret til en bolig og et sted at være.

Til sidst taler vi lidt om PET og deres opførsel i forbindelse med fogedforbuddet mod udgivelsen af en ny bog. Det hemmelige uvæsen der opfører sig som en stat i staten, og som burde lukkes ned og reorganiseres med åbenhed og demokratisk kontrol.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

PS! Næste udsendelse er først den 12. november 2016

Se oversigt og hør flere udsendelser fra Oktober Radio Århus her

PS: En playliste med mange musikindslag er oprettet på:
https://youtu.be/EDStn8LtC_s?list=PLGgStpnym2bgsEpJW8ZBs_I8JQ8jhglXI

KPnet 9. oktober 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne