Manifest ved folketingets åbning 4. oktober 2016

Dette manifest for protesten ved folketingets åbningsdag blev oplæst flere gange fra scenen i løbet af dagen – til stort bifald

boern_smiley

Det behøves mere end nogensinde før, at vi som bor­gere i Danmark samler os og viser vores sande mod­stand mod den uetiske og uretfærdige politik der vir­keliggøres i dag. Det behøves nu at vi viser, at vi ikke accepterer den ulighed, det har skabt i mellem os som mennesker, at vi ved, at der findes en anden vej.

De grusomme konsekvenser, som  nedskæringer på vores velfærd og uddannelse, stramninger på flygtninge og den forøgede militære oprustning har, kan vi ikke acceptere. Det skaber en kæmpe kløft mellem fattig og rig, for at Danmark aktivt kan deltage i en krig.

Støjsenderen går til yderligheder og vil sende tig­gere i fængsel uden varsel. Lars Løkke og Hjorten tar det pæne tøj på og forklarer så alt forsvinder i tågesnak. Det korte af det lange er, at der skal skæ­res for, at skaffe penge til at lukke munden på de, der arbejder for at holde sammen på samfundet og profitten oppe.

Den foreslåede finanslov og 2025-plan skal betales af dem der ikke har, smulerne skal kastes til dem der har en smule i forvejen, de store lunser til dem der har rigeligt.

Asylsøgere, indvandrere, tiggere, hjemløse, kunstnere, deltidsarbejdende, pensionister, alle på overførelses indkomst, studerende, syge og handi­cappede skal betale regningen.

Og for at forhindre dem i fuldtidsarbejde i at pro­testere, bliver det gang på gang slået fast, at det er DEM der tjener mest på venstres valgprogram – men de betaler prisen for forringelser på daginstitutioner, uddannelser, miljø incl. arbejdsmiljø, offentlig trafik, sundhed … og arbejdslivet hænger ikke længere sammen med familielivet.

Vores Statsminister er ikke blevet valgt af folket, men af sig selv og andre politikere og han står i spidsen for en mindretalsregering. Ham og de fle­ste politikere proklamerer ofte, at de repræsenterer Danmarks interesser og behov. Men virkeligheden er anderledes, for brudte valgløfter er ikke skabt af vælgeren, men af politikeren.

Vores Statsminister prioriterer sit venskab med NATO langt højere end han prioriterer Danmarks interesser. Vores Statsmi­nister og de fleste andre politikere prioriterer både vold, krig, diskrimination og manglen på menneskelig frihed og anstændighed.

Både vores Statsminister og mange nationale og in­ternationale politikere prioriterer den militære op­rustning frem for velfærd, som løsning til at komme freden, vækst og demokratiet nærmere.

De tager fejl igen, militæroprustning er ikke freds­skabende eller fredsbevarende, Prioritering af vel­færd og mennesket vil løse konflikter, velfærd skaber vækst – velfærd og mennesket skaber demokratiet. For husk krig er magt og forretning, og har intet med medmenneskelighed og Menneskerettigheder at gøre.

Og så er der jo lige det med EU – det er der hele denne neoliberale politik kommer fra, og frihandels aftalerne de ønsker at indgå,  og som vil ændre vo­res vilkår på arbejdsmarkedet – vi skal ud og helst før der er indgået nogen bindende aftaler om CETA eller TTIP.

Vi må kræve en ændring af Statsministerens og de fleste politikeres holdning. Hvis ikke, så må han og regeringen træde tilbage, for de kan ikke være for­taler for noget, et flertal i befolkningen ikke ønsker. De kan ikke længere skjule sig bag smart tøj og tage beslutninger, der ødelægger vores velfærd.

Vi ønsker fred, velfærd, lighed og ægte demokrati

Se også på youtube

Hvorfor protestere ved folketingets åbning


KPnet 4. oktober 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater