Omprioriteringsbedraget fortsætter: Stop for Løkke og Co.!

Der forberedes ny protester mod nedskæringspolitikken, selvom mobilliseringen over hele landet allerede har spændt ben for Venstres ’omprioriteringsbidrag’. Efteråret bliver hedt.

Kommunistisk Politik 6, 2016

demo_kbh_12052016

Fra aktionsdagen mod nedskæringer 12. maj 2016 / København

Løkke-regeringen har benyttet sit første år til  i højt tempo at gennemføre så mange EU-inspirerede nedskæringsreformer og oprustningsskridt, som den har kunnet komme af sted med. Valgløfter prioriteres ikke, de er ligegyldige for den nyliberale dagsorden.

Til gengæld er arbejderklassens og den folkelige modstand for alvor begyndt at røre på sig – og den har med det samme givet resultater. De omfattende protester mod det såkaldte kommunale ‘omprioriteringsbidrag’, der automatisk ville skære 2,5 milliarder fra budgetterne i en fire-årig periode,  gav bonus.

Det faldt med et brag med den økonomiaftale, som blev afsluttet mellem finansministeriet og Kommunernes Landsforening efter folketinget var taget på sommerferie. Det er helt droppet de næste år. Det er helt klart et resultat af den folkelige modstand, der ikke mindst er rejst gennem Velfærdsalliance.dk og en stribe fagforeninger for offentligt ansatte.

Men det betyder ikke, at nedskæringspolitikken er faldet, eller at de allerede gennemførte eller planlagte nedskæringer rulles tilbage. Heller ikke i forhold til aftalen om kommunernes økonomi.

Det hedder ikke længere omprioriteringsbidrag, men omprioriteringsbedraget fortsætter.

Selvom nedskæringerne begrænses, kommer de alligevel. De vil betyde ringere velfærd og nye fyringer af offentligt ansatte – ovenpå konstante nedskæringer og massive fyringer i årevis. Derfor må der forberedes nye kampe og aktioner som det eneste, der rykker.

Velfærdsalliance.dk, som stod bag den landsdækkende aktionsdag den 12. maj ved rådhusene i de fleste af landets kommuner, vil fortsætte mobiliseringen med store demonstrationer igen den 15. september.

FOA har netop afholdt et møde for næsten 2000 tillidsfolk i Odense, der skal ruste til fortsat kamp. Det er rigtig godt og et eksempel til efterfølgelse både på det private og offentlige område.

Protesterne mod det vanvittige køb af krigsfly fortsætter. Og i Danmark som i resten af EU forstærkes arbejdernes og ungdommens kamp mod de forhadte nyliberale reformer – uanset udfaldet af den britiske folkeafstemning.

Og husk: Forbereder arbejderne og de folkelige kræfter sig ikke på kamp, så gør regeringen, folketingsflertallet og de reaktionære det – under alle omstændigheder.
Se også

Økonomiaftale: Regeringen fortsætter ødelæggelsen af velfærden
KPnet 14. juni 2016

Et år med Løkke: Solskin over folketinget
KPnet 2. juni 2016

Folkeligt pres giver hårdknude i forhandlinger om nye kommunale nedskæringer
KPnet 31. maj 2016

Landsdækkende aktionsdag 27. maj mod køb af nye kampfly
Nej tak til nye kampfly

Tusinder på gaden for velfærd til alle – mens regeringen brænder den af på kampfly og krig
KPnet 12. maj  2016

KPnet 14. juni 2016

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne