Tusinder på gaden for velfærd til alle – mens regeringen brænder den af på kampfly og krig

Vi_vil_ikke_have_sulten_tilbage_12052016_GB

Vi vil ikke have sulten tilbage! Lad de rige betale!

Opdateret 13. maj

Mange steder i landet blev der afholdt demonstrationer og møder mod nedskæringspolitikken og det såkaldte omprioriteringsbidrag, der pr. automatik betyder forringet velfærd og forringede ydelser år efter år fremover.

Folk gik på gaden i ikke mindre end 74 byer – fra Rønne i Østersøen til byer ved Vesterhavet. Det anslås at mere end 40.000 deltog i protesterne.

I København blev Rådhuspladsen fyldt godt op, som det fremgår af billederne. Arrangørerne anslår forsigtigt deltagertallet til at være 4700.

Raadhuspladsen_view

Se flere billeder fra demoen på Rådhuspladsen og flere endnu

Se flere billeder fra protesterne landet over på Velfærdsalliance.dk på facebook

Den store nationale aktionsdag mod nedskæringspolitikken sendte et klart budskab til Christiansborg og kommunalpolitikerne om, at danskerne ikke vil finde sig i at blive dikteret både velfærdsnedskæringer og dyre kampfly og nye krige.

Lars Løkke har erklæret, at han arbejder på at få sulten tilbage. Det er sundt, mener han.
Og det er det sikkert for ham – men det store flertal vil ikke acceptere det. Tiden er kommet til at sige, at Løkke skal ud! At krigs- og EU-politikerne skal skrottes.

De store medier styres af stærke kapitalinteresser og udviste en stærkt begrænset interesse for den store folkelige protest. DR’s TV-avis bragte et kort indslag, TV2-Nyhederne var sidst på pletten. Eller rettere sagt: De var der slet ikke.

Løkke-regeringen benyttede sig af demonstrationsdagen til at fremlægge sit valg af kampfly: F35 Joint Strike Fighter. Ingen overraskelse der. Det var ventet. Det er både USAs diktat og det krigsgale lakaj-Danmarks valg.

De 27 kampfly, regeringen vil købe, vil angiveligt koste Danmark 20 milliarder kroner – og en samlet investering på 56,4 milliarder kroner. Købet skal tages fra militærets øvrige budget, siger statsministeren. Det vil med garanti stige drastisk, sådan som NATO og Barack Obama forlanger. Danmarkshistoriens største våbenkøb kan kun blive dyrere.

I mange af protesterne blev købet af kampfly, som reelt vil betales med velfærdsnedskæringer, kraftigt fordømt fra talerstolen og på bannere. Her fra Odense

13151734_10209465291974254_8791271262163738701_nFoto: Flemming Falkenberg Hansen

Se video fra “Fællesskabet” i Odense – klik på billedet

odense_faellesskabet 12 maj

Flere_haenderKøbenhavn

aarhus_2Aarhus

RandersRanders: Væk med 225 timers-kravet, kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen!

Den landsdækkende aktionsdag, organiseret af Velfærdsalliance.dk, repræsenterer noget nyt. Og aktionsdagen den 12. maj er kun et startskud på en stor kamp, som vil fortsætte de kommende måneder og år.

Allerede den 27. maj har initiativet Nej tak til nye kampfly indkaldt til nye landsdækkende protester mod købet.

Se
ORGANISERING AF LANDSDÆKKENDE AKTIONSDAG MOD KØB AF KAMPFLY 27. MAJ

Se også

Landsdækkende protester 12. maj: Stop angrebene på velfærd! Skrot omprioriteringsbidraget!
KPnet 9. maj 2016


KPnet 12. maj 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater