Nazim Hikmet Kulturforeningen i Danmark: Vend ikke det blinde øje til Erdogans beskidte krig!

free_media

Nazim Hikmet Kulturforeningen er opkaldt efter den verdensberømte revolutionære tyrkiske forfatter. Den samler progressive fra alle  tyrkiske folkeslag i Danmark. I en pressemeddelelse fordømmer foreningen undertrykkelsen af medier og intellektuelle, der finder sted i Tyrkiet lige nu, og den krig, Erdogan fører mod sit eget folk med de militære angreb på de kurdiske områder. Den opfordrer til folkelig enhed blandt tyrkerne og til solidaritet med dem.

EU og den danske regering forholder sig tavse i forhold til begivenhederne – og Nazim Hikmet Kulturforeningen retter en kraftig appel om ikke at vende det blinde øje til, hvad der sker i Tyrkiet og regimets forbrydelser.

PRESSEMEDDELELSE

Af Nazim Hikmet Kulturforeningen

”Fredsprocessen”, der startede i Tyrkiet efter Newroz 2013 (nytår i en lang række lande, der fejres foråsjævndøgn den 21. marts , KPnet), har givet Tyrkiets mangfoldige folkeslag håb om fremtiden.

Denne fredsproces var kendetegnet med konfliktløshed, og det har været årsagen til et håb om en fuldstændig fred mellem folkene i Tyrkiet.

Men forhandlingsbordet blev væltet, og dette har forårsaget, at en løsning til det kurdiske problem ikke er tilgængelig i nær fremtid.

ISIS’s (Islamisk Stat, Saesh) rolle, der har bidraget til en krigslignende atmosfære, skal  også nævnes.

Lige før parlamentsvalget (i Tyrkiet) den 7.juni 2015, var der en bombe-aktion mod HDP’s valgmøde (HDP – Folkenes Demokratiske Parti – er det pro-kurdiske venstrefløjsparti, der ved de to seneste valg har brudt den tyrkiske spærregrænse på 10 pct., og som Erdogan beskylder for at ‘støtte terror’, KPnet) .

Den 20.juli 2015 var målet nogle socialistiske unge,  34 af dem mistede livet på grund af en selvmordsbombeaktion. Derefter var der den 10.oktober 2015 en bombning mod ”Folkemødet for Arbejde, Fred og Demokrati” i nærheden af Ankaras Hovedbanegård, hvor 109 mennesker mistede livet. Igen var det ISIS der stod bag bombningen.

Senere var der 2 yderligere bombninger i Ankara, og senest har vi set en selvmordsbombeaktion i Istanbul. Alle disse bombninger har ført til, at mange mennesker er blevet dræbt.

Den tyrkiske regering har ikke gjort noget mod ISIS, men i stedet har den erklæret en total krig mod kurdere. Den tyrkiske regering (der består af AKP) samt den tyrkiske præsident (Erdogan, KPnet) kontrollerer alle tyrkiske medier, de spiller på de nationalistiske strenge, og prøver således  at legalisere deres myrderier.

På den anden side prøver den tyrkiske regering at skræmme forfattere, akademikere og journalister. Den tyrkiske regering truer med fængselsstraffe og beskyldningen om landsforræderi, bare fordi forfattere, akademikere og journalister påpeger store problemer med demokrati og menneskerettigheder.

Der er en stor risiko for, at Tyrkiet er på vej til at blive et nyt Syrien. Erdogans og den tyrkiske regerings krigspolitik har resulteret i, at mange kurdiske byer er jævnet med jorden. I mange byer har mange hundrede mennesker mistet livet eller blevet kvæstet. De,  der dyrkede vind, høster nu storm .

Uanset hvem der står bag denne terror, provokationer og ødelæggelser, er disse rettet mod vores enhed og solidaritet. Det bedste våben mod krig er at folkene står skulder ved skulder mod Erdogan diktatur, for at opnå frihed, fred og demokrati.

Vi, som folk, må lytte til Newroz-opfordringen for fred, demokrati og frihed. Vi må stå sammen skulder ved skulder og kræve FRED, DEMOKRATI OG FRIHED!

EU og den danske regering må holde op med at være hykleriske!

For nylig var der stor ståhej over nogle  Mohamed-karikaturer, under påskuddet af ytringsfrihed og pressefrihed.

I dag vender I jeres blinde øje til Erdogan og den tyrkiske regering, der fængsler hundredvis af journalister og beslaglægger oppositionens aviser og TV-kanaler.

For at opnå jeres politiske interesser, giver I mange milliarder euro’er , og dermed klapper I  den tyrkiske regering på ryggen, der fører en beskidt krig mod sine egne borgere.

Denne hykleriske politik resulterer i, at først Paris, derefter Bruxelles er blevet ramt af ‘terror’.

At fremkalde terror og derpå vende ryggen til kan ikke være en løsning, men den kan kun gøre problemerne større.

Det danske folk har set konsekvenserne af alle de eventyr, der er foregået i Afghanistan, Irak, Libyen og Syrien. Det danske folk er begyndt også at betale regningen for disse eventyr .

Lad os være solidariske med folkene i Tyrkiet, i tilfælde af at der opstå en ny krig i området!

En lys fremtid går gennem at kæmpe mod mørket af i dag.

 

Se også

Jordans konge i læk: Det er tyrkisk politik at sende terrorister til Europa
KPnet 27. marts 2016

EU: Studehandel med Erdogan-regimet om Fort Europa
KPnet 19 marts 2016

Fascisten Erdogan erklærer ‘udslettelseskrig’ mod kurdere
KPnet 17. december 2015

En tændt lunte: Tyrkiet sender soldater ind i Irak
KPnet 8. december 2015

Tyrkiet afblæser våbenhvile med PKK: Erdogan erklærer ’krig’ mod IS – men angriber kurdere og venstreorienterede
KPnet 25. juli 2015

 

KPnet 27. marts 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater