Fascisten Erdogan erklærer ‘udslettelseskrig’ mod kurdere

Den islamistiske tyrkiske præsident Erdogan fører nu udslettelseskrig på tyrkisk jord mod tyrkiske statsborgere – samtidig med at han har sendt soldater til Nordirak for at bekæmpe kurdere der.

813Turkey_invasion_kurd

De tyrkiske medier er under censur, og skal tages med forbehold, når de rapporterer at, ‘mindst 25 medlemmer af oprørsbevægelsen Kurdistans Arbejderparti, PKK, er blevet dræbt under tyrkisk storoffensiv i byerne Cizre og Silopi de seneste to døgn’.

Ingen uafhængige iagttagere kan fortælle, hvad der foregår, eller om ingen civile dræbes eller såres under disse borgerkrigslignende militæroperationer i Erdogans krig mod kurderne og PKK, som alene gavner Islamisk Stat – som Tyrkiet påstår at bekæmpe.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger samtidig, at de militante kurdere vil blive “udslettet” i intensiverede kampe i det sydøstlige Tyrkiet.

Der er dekreteret  udgangsforbud i fem kurdiske byer, mens det tyrkiske militær sammen med politiets specialstyrker angriber med kampvogne og helikoptere, fortæller nudem.dk.

Ifølge DR vil Erdorgan fortsætte militær- og politioperationerne indtil hele det kurdiske områder i det østlige Tyrkiet er ‘renset for militante’, og indtil deres barrikader og skyttegrave er ødelagt.

– I vil blive tilintetgjort i de huse, bygninger og skyttegrave, som I har gravet, siger Erdogan.

Det er en krigserklæring mod et undertrykt nationalt mindretal i Tyrkiet, som i Syrien og Nordirak bekæmper Islamisk Stat med store ofre og betydelig succes.

Erdogan har gennemført en lang række luftbombardementer i Nordirak, angiveligt mod PKK-lejre, og har senest sendt soldater ind i Nordirak på trods af den nu siddende irakiske regerings protester. Irak har indbragt Tyrkiets invasion for FNs sikkerhedsråd.

Se
En tændt lunte: Tyrkiet sender soldater ind i Irak
KPnet 8. december 2015

EU har indgået en aftale med Tyrkiet om at bremse flygtningestrømmen til Europa. Derfor møder det tyrkiske regimes fascistiske fremfærd ingen  kritik.

I Danmark protestereredes i går i Odense mod Tyrkiets statsterror mod det kurdiske folk i Nordkurdistan (Tyrkiet). Demonstrationen var indkaldt af HDK koordinationen i Odense.

Se hos Nudem.dk
Udgangsforbud i fem kurdiske byer

Se hos DR
25 PKK-oprørere er dræbt i Tyrkiet

Netavisen 17. december 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne