Efter kontanthjælpsreformen: ‘Pas på undersåtterne!’

Den nye kontanthjælpsreform er trådt i kraft 1. januar, og i kommunerne er man godt klar, hvor voldsomme indgreb man er i gang med, og at reaktionerne kan blive tilsvarende. De kan blive kollektive gennem protester og aktioner, men også individuelle. Det sidste har en række kommuner garderet sig imod fra dag 1.

Fra Arbejdsløshedskaravanen 2013

Flere steder har man har hyret bevæbnede vagter og oprettet flugtveje for personalet. Hobro Kommune har installeret overfaldsalarmer og aftalt med det lokale politi, at visse klienter indkaldes til samtale direkte på politistationen.

Ole Pass, formand for landets socialchefer udtaler til dr.dk:

”Det er et kedeligt budskab at levere; at man bliver sat voldsomt ned i ens forsørgelsesgrundlag. Og hvis man i forvejen føler sig presset og langt ude samfundsmæssigt, så kan man godt forestille sig, at nogle reagerer uhensigtsmæssigt”.

For at holde en endnu sikrere afstand overvejer regeringen nu, om også udbetalingen af bistandshjælpen kan overtages af Udbetaling Danmark. Gennem elektronisk udbetaling kan et møde mellem regeringens ofre og systemet helt undgås.

HK Kommunal i Østjylland har nu protesteret i et åbent brev til de lokale byrådspolitikere. Ingen kontakt vil også betyde en absolut mangel på hjælp og vejledning.

Vi kan kun håbe, at der fremover kommer omfattende møder mellem alle de vrede – bistandsmodtagere såvel som alle de andre – så vi kan få organiseret protesterne, så vreden og frustrationerne kommer frem i lyset, rigtig tæt på!

Læs også

2014: Til modangreb mod kapitalens offensiv !
Netavisen 1. januar 2014

Når rød og blå bliver et fedt
KPnet Blogs 21. december 2013

Fakler mod magten: Modstanden må organiseres og styrkes
Netavisen 20. december 2014

Reform slår kun på dem der ligger ned: Afskaffer kontanthjælp for unge under 30
Netavisen 28. november 2013

EU-topmøde om ungdomsarbejdsløshed: Indslusningsløn og nyttejob
Netavisen 13. november 2013

Flere arbejdsløse på kontanthjælp: Strengere krav til jobsøgning
Netavisen 12. august 2013

Kontanhjælpsreform med forældet forsørgerpligt
Netavisen 12. juni 2013

Nok er nok: Vækstplan.DK vækker stærk modstand
Netavisen 27. februar 2013


Netavisen 3. januar 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne