At være på APK sommerlejr: ”Opløftende og politisk inspirerende”

KPnet har snakket med Thomas, der var med på sommerlejr for første gang.

KPnet: Det er første gang du er med på en APK sommerlejr. Hvad synes du udbyttet har været?

– Det har været opløftende og politisk inspirerende. Det er en glæde at se at der findes en levende og kæmpende venstrefløj. Og man hjælpes ad, der er børn der leger, det er rart at være her.

– Selvom det er alvorlige og dybt seriøse ting man beskæftiger sig med er det også hyggeligt. Her er et varm og trygt fællesskab. Jeg er ikke selv marxistisk skolet, men har altid haft sympati. På lejren har jeg virkelig fået udvidet min viden om klassekampen år 2021 og om revolutionære ideer.

– Det jeg godt kan lide er også at det er fremadrettet og aktivisme-orienteret. Det har både handlet om klassekampshistorie og klassekamp i dag.

KPnet: Hvad var det i første omgang der fik dig til at tilmelde dig?

– Jeg har altid været venstreorienteret, men den parlamentariske venstrefløj har ikke meget at byde på. Jeg har været meget nysgerrig efter at finde et fællesskab der er aktivt, og rent faktisk kæmper for et socialistisk Danmark. Det er helt åbenlyst for mig, at det er APK der står for det i dag.

– Enhedslisten stemmer mange på af en slags ‘det kan være der kommer noget ud af det’ og ‘i mangel af bedre’ og håber det bedste. For mig svigtede de fuldstændigt, da de stemte for at bombe Libyen. Hvor APK er antiimperialistisk og går imod de imperialistiske krige. Og da Gucci-Helle kom til magten sagde Enhedslisten ikke straks fra, men blev stemmekvæg for regeringen

– Det har været spændende at diskussionerne både har haft mange konkrete detaljer og fået de store sammenhænge med samtidigt. Også internationalt, f.eks. hvordan sygeplejersker i Sverige er så dårligt lønnet, at de rejser til Norge og arbejder for at få højere løn. Sverige sætter ikke lønnen op, men importerer sygeplejersker fra Rumænien og Polen – som så kommer til at mangle sygeplejersker – og får dem endnu billigere fra Filippinerne. Jeg synes Danmark skal være åben overfor alle der vil arbejde her, men det skal være uden lønpres.

– Klimadagsordenen er også rigtig vigtig. Det er første gang jeg har oplevet, at den er sat ind i et klasseperspektiv.

KPnet: Kan du sige noget mere om hvordan det er at være på sommerlejren? Har det f.eks. været let at falde ind som ny?

– Jeg har helt klart følt mig taget godt imod. Jeg kan kun anbefale andre at prøve det. På en måde er det socialisme i praksis, man hjælper hinanden, laver mad, gør rent og diskuterer. Det er et arbejdende fællesskab. Og selve lejren er et skønt sted med feriestemning.

Stemningsbilleder fra sommerlejren

 

 

 

 

 

 

 

 

Se andre artikler fra APKs sommerlejr 2021

Socialisme opbygges ikke efter revolutionen, men gennem revolution
KPnet 25. juli 2021

Klimakamp: Stop klimatruslen – stop imperialismen!
KPnet 24. juli 2021

Ny revolutionær bølge i Latinamerika
KPnet 24. juli 2021

På sommerlejr med APK: Perspektivet om socialisme er en del af alle de daglige kampe
KPnet 23. juli 2021

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne