To år efter Breiviks massakre på Utøya: Stop nazismen og dens fremmarch

D. 22. juli 2013 er det 2 år siden, at fascisten Anders Breivik skød og dræbte 77 mennesker på den norske ø Utøya. De fleste var ganske unge mennesker, der var forsamlet på sommerlejr. Automatreaktionen i stort set alle medier var, at der var tale om et muslimsk terrorangreb, men attentatet kom fra en blond nynazist. Den norske netavis Revolusjon skrev dagen efter massakren:

Nu ved vi, at det slet ikke var fanatiske islamister, men den blonde, konservative vestegnsdreng, iværksætter, frimurer og tidligere Fremskridtsparti-medlem Anders Behring Breivik (32) som stod bag både bomben i Oslo og massakren”

Fremmedhadet var og er ’god tone’ i den politiske debat og selv åbenlyse nazister får taletid. Breivik førte den nazistiske tankegang ud i handling, mens de ’pæne’ og stuerene partier med fremmedfjendsk ideologi vasker deres hænder.

Fascisme og nynazisme er en stadigt mere betydningsfuld faktor i verden i dag og har flere sider, der alle i sin natur er forsøg på at forsvare og bevare kapitalismen og beskytte den mod revolutionær organisering og revolution.

Det kan være som en opsamling af desperation og protest som i Grækenland, hvor ’Gyldent Daggry’ samler en form for massebevægelse under krisen, hvor vreden rettes mod indvandrere i stedet for mod krisens årsager og det politiske og økonomiske system.

Den anden side er den åbne terror, hvor nazister og fascister udøver vold eller drab mod politisk aktive. En terror der bl.a. har til formål at skabe frygt og holde folk fra at gå på gaden og protestere og organisere sig.

Fascismen er også det voldelige kort, statsmagter i krise trækker når massebevægelser truer deres magt, når politi og hær sættes ind og demokratiske rettigheder sættes ud af kraft.

Nazisme og fascisme er på ingen måde en politisk ideologi med en demokratisk ret til taletid, men organiseret vold og en forbrydelse mod menneskeheden, der må stoppes, hvor end den dukker op.

Se mere her:

Video: Heilende nazi’er på rådhuspladsen i Kbh. – 26/5 2013
Kpnet TV 26.maj 2013

Rapporter fra Athen
Netavisen 18. november 2012

Breivik for domstolen: Fascistisk propagandashow uden sidestykke
Netavisen 24. april 2012

Giv ikke fascisten en mikrofon!
Netavisen 24. april 2012

Seriemorderen Breivik
Håndslag 1, 2012

Fascistisk terror og det ”civiliserede” højre
Netavisen 14. september 2011

Den hvide tempelridders massakre
Netavisen 24. juli 2011

Netavisen 22. juli 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater