Kommunistisk Politik Digital 13-2018 – Nyhedsbrev uge 25-26


Nr. 13 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Nyhedsbrev Uge 25-26, 2018

 

Revolutionært sommertræf

Rødt og revolutionært sommertræf sætter fokus på kvindekampen
Årets røde sommertræf vil blandt andet have fokus på kvindekampen og nogle af de vigtigste kampe som kvinder i Danmark i 2018 står over for.


Ghettoplan Aarhus: Stop massakren på boligområderne!

Regeringens brutale ghettoplan blev vedtaget i form af et forlig i maj mellem et stort flertal af folketingets partier, nu følger Århus Byråd begejstret op med opfølgning i Aarhus. 1000 boliger skal jævnes med jorden og beboerne skal tvangsforflyttes. Århus skal fremstå som en blankpoleret by med dyre ejerboliger – uden fattigrøve og sociale problemer. APK i Århus opfordrer til fælles kamp.


Ghettoplan: Boligspekulationen vil få kronede dage
Hvad betyder det, når regeringen vil nedbringe andelen af almene familieboliger til 40 procent? Og hvorfor vil Århus rive yderligere 1000 lejligheder ned?

Forsvarsministeriet ønsker frie hænder i kommende krige – anker landsrettens dom i Irak tortur sagen
Landsretten fastslog i sin domsafsigelse d. 15. juni, at Forsvarsministeriet kendes ansvarlig for at 18 irakiske fanger blev mishandlet i irakisk fangenskab under operationen ’Green Desert’ i 2004. Ministeriet har herefter anket sagen – at overholde menneskerettighederne vil efter Claus Hjorth Frederiksens mening ikke være muligt i de kommende krige, som regeringen forventer at Danmark skal deltage i.

Politiets brug af automatisk ansigtsgenkendelse er snart hverdag
I Wales eksperimenterer politiet i øjeblikket rutinemæssigt med deres nyeste overvågningsteknologi. Et højopløsningskamera og avanceret software der lover at det kan registrere alle ansigter der filmes, og genkende dem hvis de allerede er i databasen.

“Bak op om de offentligt ansatte” har modtaget Carl Scharnberg prisen
Initiativet “Bak op om de offentligt ansatte” har modtaget  en stor og vigtig anerkendelse for deres arbejde, nemlig prisen fra Carl Scharnbergs Uofficielle Fond. Jonas Ørting, sygeplejerske, Jonas Hurtigkarl (HK), Signe Ploug Buch (pædagog) modtog prisen på vegne af gruppen. Vi bringer her Jonas Ørtings takketale på vegne af Bak op.

Danmark går med i ny europæisk militær angrebsalliance – Forsvarsundtagelsen i EU er sat ud af kraft
Krigsminister Claus Hjort Frederiksen har d. 25. juni meddelt, at Danmark fra dags dato er tilsluttet en ny militæralliance tæt knyttet til EU, kaldet det Europæiske Interventions Initiativ (EI2). 10 villige og angrebsparate lande i Europa, inklusive Storbritannien danner EI2, og hermed omgår regeringen svinagtigt den danske forsvarsundtagelse. Danmark er fra dags dato tilsluttet en ny og aggressiv militæralliance ganske uden forudgående debat eller folkelig opbakning.

Regeringen skal ikke liste EU-hæren ind af bagvejen –
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne
Den danske befolkning har klart og tydeligt sagt NEJ til at deltage i EU’s militære samarbejde. Det er en af de fire EU-undtagelser. Nu forsøger regeringen som en tyv om natten at liste Danmarks deltagelse i EU’s militære opbygning og operationer ind af bagvejen.

To artikler fra  APKs kvartalstidsskrift Enhed og Kamp

Højrepopulisme: Spil, metaspil og tæppefald
De højrepopulistiske partier og grupper,  som eksisterer ud over Europa, og i Danmark især finder sit udtryk i Dansk Folkeparti (DF), er ikke blot udtryk for abstrakte politiske ideer eller et tidsløst koncept i menneskehedens historie.
Af M. Dalgaard, APK

Mexico: Store klassekampe op til valget i 2018
Af Mexicos Kommunistiske Parti (marxister-leninister) – PCM (m-l)
Der afholdes valg i Mexico søndag den 1. juni. Denne artikel er bragt i det seneste nummer af  APK’s tidsskrift Enhed og kamp – og giver en forståelse for den skærpede politiske situation og klassekamp, valget finder sted i. PCM (m-l) er medlem af CIPOML – Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer.


Fredsorganisationer i Norden udtaler: STOP OPRUSTNINGEN I NORDEN!

En lang række fredsorganisationer i Norden er gået sammen i et initiativ, der vender sig imod NATO’s oprustning af og i Norden. I en fælles udtalelse beskrives den omfattende militarisering og krigsforberedelserne, som også foregår i et samarbejde med EU og i særlig grad vender sig aggressivt mod Rusland. Overalt betyder oprustningen nedskæringer på velfærd.
Udtalelsen findes også i en engelsk oversættelse.
The statement in english

Synspunkt

Forsvar retten til gode og billige boliger! Stop ghettoplanen –
Med ghettoplanen rettes nyt angreb mod boligområder med almene udlejningsboliger.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne

 

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev. Det er gratis.

BESTIL NYHEDSBREV
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital – Nyhedsbrev her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  2. juli 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater