USA’s nye atomdoktrin bliver også Danmarks: Atomvåben skal kunne bruges i konventionel krig og cyberkrig

USA’s nye atomdoktrin er vanvittigt skræmmende. Den sænker barren for at  tage atomvåben i brug og øger risikoen for en altødelæggende atomkrig. Som tæt allieret til USA og som NATO-medlem bliver Danmark en støtte for denne strategi, en del af en terrortrussel mod hele verden.


Pentagons og Trumps nye atomstrategi er nu officiel amerikansk politik. Atomvåben skal være et dagligdags våben på slagmarken, forlyder det kortfattet i et ritzau telegram, bragt enslydende og uden kommentarer i alle de større medier, som var der tale om en mindre detalje:

“USA vil modernisere sit atomarsenal ved blandt andet at udvikle en ny og mindre atombombe, der er beregnet til at blive brugt på en slagmark”. Og

“Dette er et svar på Ruslands udvidelse af sin kapacitet og landets strategi og doktrin”, citerer man krigsminister Jim Mattis. Selvom han faktisk i fremlæggelsen også nævnte Kina i samme sætning. Og ellers ‘No comments’.

‘Argumentationen’ er den samme, som når Danmark følger NATO og opruster til krig mod Rusland i det nye forsvarsforlig. Den fylder kun en enkelt linje og har karakter af en ren påstand. Ud fra denne udokumenterede trussel er man parat til at slippe et atomragnarok løs over verden!

Hvad kan udløse atomangreb fra USA eller NATO?

Atomangreb skal nu bl.a. kunne udløses af et formodet cyberangreb. Hvis USA vurderer at et kommende eller igangværende cyberangreb truer landets infrastruktur, som energinettet eller kommunikationslinjerne er det i følge den nye atomdoktrin ok at vælge at svare med et atomangreb.

Der skal udvikles nye atomvåben, der kan anvendes mod de lande som USAs præsident nu betegner som hovedfjenden – Rusland og Kina.

Et arsenal af atomsprænghoveder med ‘svagere’ kraft beregnet til brug for ballistiske missiler er på vej. Konventionel krigsførelse og atomkrig skal integreres – dvs at atombomben bliver et våben USA vil være klar til at tage i brug, også i et slå først-angreb eller ‘forebyggende’ angreb.

Efter ‘America first’ ideologien forsøger de amerikanske krigsmagere at slå på amerikanernes sikkerhed som et folk. Man forestiller sig tilsyneladende at kunne smadre dele af verdens befolkning i terrorangreb og gå ud af dette som sejrherrer og med et styrket hjemland.

‘America first’ betyder på ingen måde, at USA holder sig indenfor egne landegrænser eller til et forsvar af disse. Verdensmagt er målet, og ‘USAs allierede i Europa, Asien og Stillehavsområdet’ skal ‘forsvares’ i den nye atomstrategi.

Er det Irans, Nordkoreas, Ruslands eller Kinas befolkning man vil ofre? Alle nævnes som trusler, der sætter USA og allieredes sikkerhed på spil. Også terrorister med mulig adgang til atomvåben nævnes som trusler, der skal tages i betragtning.

Under alle omstændigheder kan atomangreb og deres virkning aldrig begrænses geografisk eller holdes indenfor landegrænser. Ødelæggelsen og den radioaktive stråling vil være enorm, uanset hvor ‘små’ atombomber der tages i brug og vil række langt udover det enkelte afgrænsede mål. Og slippes atombomben først løs vil andre atommagter svare igen.

Som USAs allierede i NATO lever vi under USAs atomparaply –  USAs atomdoktrin er også Danmarks atomdoktrin, selvom vi ikke formelt har atomvåben på dansk jord. Ligesom vores oprustning mod Rusland og opslutning om USA som ‘den fri verdens beskytter’ gør os til en brik i USA’s vidtrækkende krigsforberedelser.

I en krigssituation kan også Danmark hurtigt atombevæbnes. Vores F-35 kampfly er bygget til at bære atomvåben, ligesom de krydsermissiler, danske krigspolitikere på sigt forventer at få monteret på de danske fregatter vil være det.

Et oprør mod delagtigheden og det økonomiske og praktiske bidrag til USA’s og NATOs krige er nødvendigt, også her i vores land.

Læs også

Med fingeren på verdens største atomknap: Trump vil udvide muligheden for ’taktisk atomkrig’
KPnet 12. januar 2018

Se

NUCLEAR POSTURE REVIEW
USAs forsvarsministerium

Fremlæggelsen af USAs ny atomdoktrin
Bulletin og the Atomic Scientist

 

Dette er en artikel fra KPnet. 
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 5. februar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater