Udstødte er kommunalvalgets tabere – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 25. november 2017

Demo: Jobcentrets ofre

I dagens udsendelse kommer vi først lidt ind på kommunal- og regionsrådsvalg 2017.

Overordnet set er Venstre gået en smule tilbage og Socialdemokratiet en smule frem, men vi forventer ikke, at der komme en reel forskel på den første politik. De to partier er meget tæt på hinanden.

På den yderste højrefløj lykkedes det ikke for populisterne i “nye borgerlige” at slå sig igennem på trods af massiv dækning af partiet i medierne. Partiet er et reaktionært populistisk støtteparti til Liberal Alliance, der skal stjæle stemmer fra Dansk Folkeparti.

På venstrefløjen gik Enhedslisten en smule tilbage, men er stadig et af de største partier i kommunerne foran SF,  Alternativet og de Radikale.

I København blev Enhedslisten det næststørste parti, men der er stor skuffelse med partiet blandt byens arbejdsløse og syge og udsatte, fordi de har valgt teknik og miljø-borgmesterposten, i stedet for posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester.
Det burde være noget af en kur mod parlamentariske illusioner hos bevægelserne.

Generelt kan det konkluderes at de store tabere ved valget er de udstødte og de syge. Et lille lyspunkt i Region Midtjylland er at det lykkedes for psykiatrilisten.dk at kommer ind i regionsrådet.

Læs også analysen på kpnet
Kommunalvalg 2017: Ikke et valg der rykker for alvor
KPnet 22. november 2017

Boganbefaling

Den nyeste bog om Højbjergmordet i 1967 –Mysteriet om Marie” af Knud Simonsen – er blevet en usædvanlig spændende bog med masser af referencer til virkelige begivenheder og personer.

Den tager udgangspunkt i at mordet på Marie Lock Hansen hænger sammen med, at hun havde et mindre trykkeri i kælderen i sit hjem, der ud over almindelige kommercielle tryksager også i hemmelighed trykker små pjecer med koldkrigspropaganda og de såkaldt sorte breve, der skulle skabe paranoia i DKP.

Det er opgaver der er finansieret af kredse med tilknytning til ”Firmaet”, en privat dansk antikommunistisk efterretningsorganisation med forbindelser og støtte fra ledende danske politikere, Forsvarets Efterretningstjeneste og CIA.

I samarbejde med den pensionerede jurist Jens Erik Mehlsen har Knud Simonsen gennemgået mordgåden og sætter en mængde faktuelle brikker sammen med en god fortælling.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

Husk også

Filmen om den unge Marx kan i øjeblikket ses i udvalgte biografer. Den får anbefalinger med på vejen af Poul Andersen

Se
Filmanmeldelse: Den unge Karl Marx

Peter Larsen er tilbage i sin mesterrolle som den der må forklare,  hvordan Danmark blev en krigsforbrydernation under Anders Fogh.

Anmeldelse: Mens vi venter på Irakkommissionen

Nej til nye kampfly kampagne afleverer underskrifter imod købet i den kommende uge.

Læs mere her

Landskampagnen ‘Nej tak til nye kampfly’ afleverer underskrifter onsdag d. 29. november: STOP KØBET!

 Flere udsendelser fra Oktober Radio Århus

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 25. november 2017Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater