Nye Borgerlige: Program for maxprofit, lavere kontanthjælp og færre varme hænder

Nye Borgerlige fisker efter stemmer blandt kontanthjælpsmodtagere – men realiteten er, at deres program vil skære i kontanthjælpen og øge profitterne. Det er et program for landets rigeste.

Pernille Vermund og Peter Seier Christensen – bror til Saxo Bank milliardær og medstifter af Nye Borgerlige

Nye Borgerlige har fremlagt en nyliberalistisk økonomisk plan for de kommende år. Det er en plan der er skræddersyet til at gøre de superrige endnu rigere og sætte blus under privatiseringen. Men den er pakket ind i demagogiske løfter til dem der er hårdt klemt i systemet i dag. De skal suges ind som støtter, men i virkeligheden vil planen betyde nye store nedskæringer i den offentlige sektor og endnu flere der ryger under fattigdomsgrænsen. Der vil blive sat yderligere turbo på smadringen af den offentlige sektor.

Nye Borgerlige kalder sig EU-modstandere – men deres politik er ren EU-politik. Arbejdsgivernes skat skal sættes ned, den offentlige sektor skal privatiseres og slankes, offentligt ansatte skal fyres og udbydes som arbejdskraft for de private. Privatiseringen skal tage et kæmpe skridt frem – helt som EU ønsker det for at betjene de store kapitalinteresser. Men intet bliver billigere eller bedre med privatisering, kun profitten for de få.

Programmet pyntes op med populære ord om at syge kontanthjælpsmodtagere skal have deres pension, at regelrytteri for de offentlige ansatte skal væk. Men den praktiske politik siger:

– Fyring af 100.000 offentligt ansatte
– Lavere kontanthjælp for ’arbejdsduelige’ kontanthjælpsmodtagere, så de tvinges i arbejde
– Topskat afskaffes og der indføres flad skat på 37 %
– Selskabsskatten nedsættes til 15 %
– DR skal nedlægges, så alle medier kører rent kommercielt
– Der skal spares140 milliarder kroner på det offentlige forbrug frem mod 2035
– Mens militærbudgettet hæves til NATOs krævede 2% af BNP

Det hele skydes af som en hyldest til ’friheden’. Men frihed til markedskræfterne vil som altid kun øge virksomhedernes profit og lade arbejderne, de arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagerne, børnene, de ældre, de syge – det store flertal – betale for disse friheder. Frihed er kun for markedskræfterne og deres maxprofitter.

Og hele politikken tegnes op på en baggrund af en infam hetz mod indvandrere. Er man udlænding skal der efter Nye Borgerliges mening ikke være noget sikkerhedsnet overhovedet. Uanset om man har permanent opholdstilladelse vil man efter 2 års arbejdsløshed (som en overgangsordning) kun have én mulighed – at forlade landet.

”Vil de ikke det, vil de blive anbragt i et udrejsecenter på lommepenge med kun én dør ud – døren ud af Danmark”. På den måde forsøger Nye Borgerlige at give lynchstemningen endnu en tak og overtrumfe Dansk Folkeparti i forsøget på at vende vreden mod den manglende velfærd mod ’de fremmede’.

Og alle disse praktiske tiltag er kun begyndelsen, udtaler Pernille Vermund. Nye tiltag til omfordeling og servicering af arbejdsgiverne venter.

Nye Borgerliges program skaffer ikke flere varme hænder eller forbedret kernevelfærd, som de lover. Det er ren demagogi når de påstår, at når institutionerne får frihedsbrev og lader kreativiteten blomstre, så bliver kernevelfærden bedre – samtidigt med at 100.000 ansatte skæres væk. Resultatet ville tværtimod være endnu dybere klasseskel, hvor nogen har råd til at købe sig til gode løsninger på børneinstitutioner, skoler, sygehuse, transport osv osv, mens de offentlige tilbud skrabes helt til benet.

Det, vi har brug for nu, er FLERE varme hænder, højere løn og bedre arbejdsbetingelser til sygeplejerskerne og alle de andre uundværlige, men alt for dårligt lønnede offentligt ansatte.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne