Landskampagnen ‘Nej tak til nye kampfly’ afleverer underskrifter ons. d. 29. november: STOP KØBET!

Den landsdækkende kampagne Nej tak til nye kampfly arbejder aktivt imod købet af nye kampfly og har gjort det gennem demonstrationer, aktioner og debatindlæg siden foråret 2015. Siden starten har man samlet underskrifter ind med kravet: Stop købet af nye kampfly. Disse underskrifter afleveres nu til Folketinget. Kampagnen fortsætter efter afleveringen.

Foto Dan Stenberg Robles

Regeringen har afleveret et såkaldt aktstykke til Folketingets finansudvalg og tager dermed det endelige skridt frem mod aftalen om at købe nye kampfly for milliarder. Underskrifterne vil blive afleveret til Folketinget onsdag d. 29. november kl. 15 som en bred folkelig protest mod køb af nye våben, der fortsætter Danmarks rolle som deltager i USA’s og NATO’s angrebskrige og krigsforberedelser.

Kampagnen opfordrer alle der har mulighed for det til at deltage i afleveringen.

Man mødes i gården ved Christiansborg ved trappen kl. 15
Man kan også deltage i et optog fra Kgs. Nytorv ved Den Danske Bank (elevatoren til Metroen) kl. 13.30.

Regeringens plan var at behandle aktstykket i finansudvalget d. 30. november for lukkede døre, men Enhedslisten fremsætter nu et beslutningsforslag om at stoppe købet, hvad der vil betyde at sagen trækkes ind i folketingssalen.

Nej tak til nye kampfly opfordrer til en slutspurt for underskrifter og vil bruge afleveringen d. 29. november til at udtrykke den holdning der deles af store dele af befolkningen – at købet af kampfly bør stoppes. Der må på alle måder sættes størst muligt spot på det skandaløse køb, både gennem afleveringen og efter.
SKRIV UNDER HER

Nej tak til nye kampfly skriver i deres pressemeddelelse:

STOP KØBET AF NYE KAMPFLY – DET KAN ENDNU NÅS!

Modstanden mod køb af nye kampfly er stor i den danske befolkning.

Købet vil dræne samfundskassen for milliarder, der uanset hvordan regnskabet gøres op ville kunne anvendes til andre og bedre formål – ikke mindst til den velfærd der skæres ind til benet i disse år.

Formålet med flyene nyder på ingen måde bred støtte i befolkningen. Kampflyene er øremærket til krigsformål – til angrebskrig. De vil ikke skabe sikkerhed, tværtimod øger oprustningen krigsfaren og usikkerheden for alle.

Købet er omgærdet med uklarheder. Ingen kender den reelle pris eller alle de ekstra udgifter der vil komme. Rigsrevisionen har sat spørgsmålstegn ved beregningerne bag købet, men trods dette går regeringen nu videre med at gennemføre det endelige køb, idet de har afleveret et aktstykke omkring købet til Folketingets finansudvalg. Her vil det blive behandlet d. 30. november.

Købet har aldrig været ude til en åben debat og trumfes igennem pga Danmarks binding til USA og NATO – ikke på et demokratisk grundlag.

Nej tak til nye kampfly protesterer på det skarpeste mod købet af nye kampfly!

Købet bør stoppes – det kan endnu nås!
NEJ TAK TIL NYE KAMPFLY

Kontaktperson omkring afleveringen af underskrifter:
Gerd Berlev, tlf 51 78 09 06.

Se Nej tak til nye kampflys hjemmeside

Facebook

 

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 24. november 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater