Der kæmpes fra Struer til København – Slut med at være pæne og passive

D. 19. september var en kampdag – og flere er på vej. De sociale modstandsbevægelser demonstrerede i både Struer og København og i Hillerød krævede lægesekretærerne Stop for ny spare- og fyringsrunde i region Hovedstaden. Kommunalvalget nærmer sig, og befolkningens ønsker står i skarp modsætning til politikernes planer, der nu sættes under pres.

Line Hi Ja Wedenborg - demo 19_9_2017Foto: Line Hi Ja Wedenborg

400 lægesekretærer smed fløjlshandskerne og demonstrerede ved 2. behandlingen af regionens nedskæringsbudget. Slut med at være pæne piger.
Se også
Vrede lægesekretærer på gaden: Slut med at være pæne piger

Sparekravet om 2 % årlige nedbarbering af sundhedsvæsenet, det såkaldte produktivitetskrav gør forholdene stadig ringere for patienter og personale. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er med på at fjerne ‘produktivitetskravet’, men kun for at erstatte det med nye nedskæringer og styresystemer.

I København fortsatte de sociale modstandsbevægelser, Næstehjælperne og Jobcentrets Ofre deres aktioner for svært syges rettigheder og afholdt sengemøde udenfor Jobcenter Lærkevej.

Lærkevej 19_09_17Se video fra KPnetTV fra demonstrationen på Jobcenter Lærkevej

I Struer lød kampråbet ”Stop med at jage de syge og svage”, da demonstranterne trodsede regnen og mødtes for at protestere mod kommunens behandling af parkinsonramte Ulla Astrup Jensen. “Aktion Systemets Ofre” stod bag demonstrationen, og organiseringen fortsætter.

Palle Lykke Ravn - solidaritet Struer copy
Kamp og solidaritet i Struer. Foto Palle Lykke Ravn

D. 13. september demonstrerede flere hundrede mennesker i Frederikshavn op til byrådsmødet mod kommunens planer om at skære 10 millioner på det sociale område og det tilsvarende på børnene.

Ikke flere nedskæringerFrederikshavn: Stop nedskæringerne! Foto FOA

De omfattende folkelige protester mod ødelæggelsen af naturområdet på Amager Fælled tegner til at give resultater. Nu har både V, K og endelig også S foretaget en kovending og er blevet åbne for at flytte byggeriet væk fra det unikke naturområde, som pudsigt nok er den eneste del af Amager Fælled der ikke er fredet.

For alle demonstrationerne gælder det, at det er de ramte selv der tager fat og siger Nok er nok. Hvor fagforeningerne er gået ind sker det som en følge af krav og aktivitet fra medlemmer og tillidsfolk.

Bevægelsen har fat i den lange ende, for kun den folkelige mobilisering vil kunne rykke ved nedskærings- og fattigdomsreformerne, ødelæggelsen af naturen for profitinteresser eller kursen mod krig og ødelæggelse af hele planeten. Uden illusioner om at problemerne løses ved at skifte blå blok ud med ‘rød’ blok.

Læs også APK’s udtalelse:

Skrot fattigdomsreformerne! Rul blå og ‘rød’ blok tilbage! – Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne

 

KPnet 20. september 2017

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater