Tvungen delt arbejdstid i hjemmeplejen

Sosu’er tvinges på delt arbejdstid flere og flere steder

sosuMan møder ind til morgenplejen, må køre hjem (eller på et andet job) midt dagen,  og så møde ind igen i eksempelvis aftenplejen.

Tvungen delt arbejdstid og tvungen deltid er to onder, som rigtig mange af de lavestlønnede kvinder i omsorgssektoren udsættes for.

Det er ikke kun på det private arbejdsmarked, at hver fjerde nu er på tvungen deltid for at sikre arbejdsgivernes maksimale udnyttelse af arbejdskraften.

I hjemmeplejen på Bornholm er der så få fuldtidsstillinger tilbage, at mange af kommunens social- og sundhedsassistenter er nødt til at tage et ekstra job i kommunens vikarbureau for at komme op på fuldtid.

Kommunen vil nu yderligere have forringet arbejdsvilkårene med tvungen delt arbejdstid.

Hvilket betyder, at man møder ind til morgenplejen, må køre hjem (eller på et andet job) midt dagen, og så møde ind i eksempelvis aftenplejen. I dag er ordningen med delt arbejdstid såkaldt frivillig. Mange andre steder i landet er den gennemført som lokalaftale.

Bornholms Regionskommune bruger omkring 2 millioner kr. om måneden til at betale for vikarer til at dække, at de ansatte i hjemmeplejen ikke har timer nok til at dække opgaverne. De betaler for, at de ansatte i hjemmeplejen pisker rundt i to job.

Delt arbejdstid er et helvede – også for børn og familie. Det er et kolossalt tilbageskridt.

Arbejdstidskravet om 6 timers arbejdsdag – 8 timers løn må stå højt i den kommende overenskomstforhandling for det offentlige.

Se også

Kortere arbejdstid kan ikke løses individuelt
KPnet 17. januar 2017

Kravet er 6 timers arbejdsdag med 8 timers løn
KPnet 12. april 2016

 

 

KPnet 2. september  2017

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne