Trumpland: USA styres i dag af en militærjunta

Trumps  præsidentperiode har til nu været præget af hårde magtkampe, fyringer og nyindsættelser i Det Hvide Hus. Det ser ud til at munde ud i, at USA reelt regeres af en militærjunta på tre højt dekorerede generaler med stor krigserfaring og med amerikansk imperiebygning på dagsordenen.

hr-mcmaster-

H.R. McMaster – af kritikere kaldet Præsident McMaster

Avisen Washington Post beskriver i en artikel de nuværende magtforhold i Det Hvide Hus sådan:
“I centrum af Trumps inderkreds er en erfaren trio af generaler med erfaringer som kommandanter på slagmarken: Det Hvide Hus’ stabschef John F. Kelly, forsvarsminister Jim Mattis og den nationale sikkerhedsrådgiver H.R. McMaster. Disse tre mænd har omhyggeligt udviklet deres personlige forbindelser til præsidenten og vundet hans tillid.”

Den mest indlydelsesrige af dem siges ar være H.R. MacMaster, som har stået bag fjernelsen af en række rådgivere, som ikke deler ‘neo-con’ernes’ begejstring for militære ‘løsninger’ overalt i verden – som Derek Harvey og Steve Bannon. Sidstnævnte mobiliserede i høj grad den politiske højrefløj for Trump – men blev afsat fordi han var imod generalernes og neo-con’ernes imperieprojekt og nye krige i udlandet. Han var imod raketangrebet på Syrien, troppeforøgelse i Afghanistan og snakken om militært angreb på Venezuela.

John E. McLaughlin, som var CIA-direktør under syv præsidentadministrationer,  siger til avisen:
“Det er første gang i præsidentskabets moderne historie vi har haft et lille antal folk fra den uniformerede verden, som har haft så stor indflydelse på landets øverste embede. De spiller lige nu en ekstraordinær stor rolle”.

Trump kalder dem ‘sine generaler- det ville være mere korrekt at kalde ham ‘generalernes præsident’.  De er politisk kendt som neocons, ‘neo-konservative’, som høge af Bush-slagsen. De anviser ham nye militære skridt som flere tropper i Afghanistan (som han vendte sig imod som præsidentkandidat), De giver ham råd på daglig basis og fra time til time. Og Trump følger de fleste.

Hvis de dekorerede generaler har afgørende indflydelse på amerikansk politik og krigsførelse, har de også afgørende indflydelse på Danmark og den danske krigsdeltagelse, der følger USA på slæbetov.

Den amerikanske kommentator Whitney Webb siger i sin artikel om magtforholdene i Det Hvide Hus: “Lad os kalde ‘Trumps generaler’ for det de er: En militærjunta’.

Se

Let’s Call “Trump’s Generals” What They Are: A Military Junta
Information Clearing House

Se også

Fortsat Afghanistan krig: Trump omfavnes af medier og ‘ærkemodstandere’
KPnet 28. august 2017

Trump vil beskytte USA: Så indstil krigene, træk tropperne hjem og nedlæg 800 militærbaser i 74 lande!
KPnet 29. januar 2017

Krigspræsident Trump – i førersædet for USA-imperiet
KPnet 24. januar 2017

Generaler og milliardærer i spidsen for verdensmagten USA
KPnet 16. december 2016

KPnet 29. august 2017

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne