Rul fattigdomsreformerne tilbage: Aktion #TagNuAnsvarAnna på Rådhuspladsen, København

Så blev der igen protesteret på Rådhuspladsen i København. Det var Næstehjælperne og Jobcentrets Ofre og mange andre, med Aktion #TagNuAnsvarAnna. En stor, flot og militant demonstration. Høj sol, stærke taler under kampråbet “Sammen er vi – Stærkere”.

raadhusplads3_2017-08-07 Gitte Wilsdahl Christensen, reformramt Næstehjælper, taler

Borgmester Anna Mee Allerslev og beskæftigelsesudvalget skulle holde møde og aktionen skulle fortsætte det pres, der har været lagt hen over hele sommeren for flere førtidspensioner, for en værdig og reel sagsbehandling, for at stoppe mishandlingen af de syge.

Kim Madsen fra Jobcentrets Ofre bød velkommen. Blandt talerne var Gitte Wilsdahl Christensen og Carsten Larsen fra Næstehjælperne.

De understregede bl.a., at den sociale protestbevægelse, der er vokset frem, til kommunalvalget vil betyde, at alle kommunalpolitikere vil opleve et pres for at sikre væsentlige forbedringer.

Der blev også peget på, at de afgørende og helt nødvendige forbedringer først kommer, når der er ført kamp mod Løkkes, Socialdemokratiets m.fl.s menneskefjendske politik.

Også Rasmus Hangaard Balslev, regionsformand for Socialrådgiverne, region Øst, og Torsten Gejl, MF Alternativet talte.

Demonstrationen var støttet af FOA, BJMF og Landsforeningen for Socialpædagoger, mens HK København havde sagt nej til at støtte demonstrationen. Det er ellers HK der organiserer de mange sagsbehandlere, som ikke er socialrådgivere. Der har været stor vrede mod HK for den manglende støtte.

Folketingspartierne og de to regeringsblokke har som bekendt gennemført hele striben af fattigdomsreformer – med fagtoppens accept og medvirken.

raadhusplads2_2017-08-07
De københavnske politikere blev ikke helt enige om en ny aftale i retning af at sikre flere førtidspensioner. Men det store folkelige pres kræver reaktioner, og politikerne mødes igen mandag for at afslutte den. Eller måske mest for at få noget af presset til at lette?

I denne reportage fra TV2-Lorry – med den misvisende titel ‘Demo på Rådhuspladsen mod førtidspensioner’ – lyder det, som om Københavns Kommune er en undtagelse, og at folk i resten af landet får førtidspension uden problemer, når de er berettigede dertil efter reglerne.

Det fik Kirsten Felin, reformramt i Odense, til at konstatere følgende på Jobcentrets Ofres facebook-side:

“KBH er slem.. meen når det er sagt skal det altså ikke komme til at lyde som om det her kun er et problem i hovedstaden.. det her problem er altså landsdækkende !!! hilsen en reformramt i Odense .. 6 år har min sag nu varet.

Hele Danmark sejler.. men i klippet siger hun (= Anne Mette Omøe Carlsen, Ehl) det er mærkeligt at KBH ikke kan finde ud af det når alle andre kommuner ikke har de problemer..
DET ER ÅRETS UNDERDRIVELSE !! vi skal holde fokus og tungen lige i munden nu.. sammen er vi stærke i HELE landet” Og det er så sandt, som det er sagt. Den stramme tildeling af førtidspensioner, mishandlingen af de syge og det umenneskelige kontanthjælpsloft er hele Danmarks problem. Kontanthjælpsloftet skal væk – og alle fattigdomsreformer rulles tilbage.
Og det er så sandt, som det er sagt. Den stramme tildeling af førtidspensioner, mishandlingen af de syge og det umenneskelige kontanthjælpsloft er hele Danmarks problem. Kontanthjælpsloftet skal væk – og alle fattigdomsreformer rulles tilbage.

raadhusplads4_2017-08-07
Den flotte manifestation på Rådhuspladsen gik lige over i den farverige og festlige modtagelse af de seje fodboldkvinder som skulle hyldes for deres fornemme sølvmedaljer ved EM – den største danske fodboldpræstation siden 1992.

Der var både kamp og glæde og sejrsvilje på Rådhuspladsen, og kampen fortsætter.

Næste aktion fra Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne er på Lærkevej den 14. august.
Det er kl. 14.30 – for at støtte op omkring Charlotte Pedersen, som skal til møde i rehabiliteringsteamet.
Charlotte har været syg i 13 år efter en grim trafikulykke. Jobcenter og samfund sylter hendes sag.

Se også

Reformramte er gået på barrikaderne – Men hvor er fagbevægelsen?
KPnet 7. august 2017

Reformramte i systemets klør: Aktion ved Københavns Rådhus 7. august
KPnet 5. august 2017

Vladimira får endelig førtidspension: Stærkt pres virker!
KPnet 17. juli 2017

Førtidspension: Næstehjælperne og andre reformramte aktionerer mod Københavns Kommune og Anna Mee Allerslev
KPnet 29. juni 2017

 

KPnet 8. august 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne