Førtidspension: Næstehjælperne og andre reformramte aktionerer mod Københavns Kommune og Anna Mee Allerslev

Flere ugers pres og aktioner mod Københavns beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslevs forvaltning af bl.a. tildelingen af førtidspension kulminerede onsdag med en aktion ved Rådhuset. Bag aktionen stod Næstehjælperne, Reformramtes Venner, Jobcentrets ofre og Liv over Lov.

Af Lisbet Bonde

2017-06-28 16_08_20_anna_ansvarsloes

Rigtig mange var mødt op, også en hel del af de, der er berørt, folk stærkt mærket af sygdom, nogle i kørestol.

Københavns kommune tildeler et skandaløst lavt antal syge borgere førtidspension. Det laveste antal af alle kommuner i Danmark.

På en offentlig høring for 3 uger siden mødte nogle Næstehjælpere og syge borgere op, men kom slet ikke til orde, da politikerne brugte al taletiden. Efter det rullede det med bl.a. hashtag-kampagnen #AnnaAnsvarsløs.

Nogle af de, der blev nægtet førtidspension, trådte frem med deres historier om årelang nedbrydende arbejdsprøvning og tilsidesættelser af stribevis speciallæge-udtalelser.

Der blev lavet kridtaktion ved Rådhuset – hvor #AnnaAnsvarsløs blev skrevet med kridt.

Så blev der røre på Rådhuset. Beskæftigelsesborgmesteren var hårdt presset – efter bortforklaringer om at forvaltningen intet kunne gøre p.gr. af regeringens lovkrav – kom der nye bortforklaringer og til sidst indkaldelsen af et ekstraordinært udvalgsmøde.

Nu ville beskæftigelsesudvalget afsætte nogle millioner til at gennemgå alle sager, der var mere end 5 år gamle – men med midler taget delvist fra andre områder vedr. svage borgere.

Aktionen fandt sted mens der var udvalgsmøde.

Mange var mødt frem med skilte. Efter en time kom Anna Mee Allerslev ud på pladsen og inviterede folk ind på Rådhuset til kaffe og når mødet var slut ville hun og andre fra udvalget komme hen og tale med de aktionerende.

2017-06-28 15_51_08_anna_mee

Folk blev hurtigt enige om, at de fleste ville blive udenfor og fortsætte aktionen. De ville ikke gemmes væk inde på Rådhuset, tilliden til borgmesteren er ikke-eksisterende.

Aktivisterne henviste til, at de havde inviteret borgmesteren til et møde, som de opfattede på mere ligeværdige vilkår.

I pressen fremstår borgmesteren meget imødekommende. Men det er ikke den oplevelse de aktionerende har.

Opfattelsen af beskæftigelsesudvalgets beslutning om at gennemgå de 8.000 sager, der er mere end 5 år gamle, opfattes som en lille indrømmelse til den kæmpende bevægelse.

Ligeledes at udvalget besluttede at afholde et nyt møde i august for at se på de andre problemer, der er blevet kritiseret. Men kampen slutter slet ikke her.

Som både Bitten Vivi Jensen og Carsten Larsen siger, der skal noget helt andet til. Det er forvaltningen af hele området, det er galt med, borgernes retssikkerhed trædes under fode, det handler om hele den nedbrydende og umenneskelige behandling folk udsættes for.

Nu har  VLAK’s beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sagt, at ansvaret ligger hos København. Det er kun en halv sandhed. Han udnytter situationen til at frasige sig det helt afgørende ansvar, som regeringen har for den uhyrlige lovgivning der gælder for syge og for arbejdsløse.

Politikerne kan ikke tale sig ud af det her, vreden vokser.

Linda Villadsen (Næstehjælperne) har på facebook skrevet om Anna Mee Allerslev og hendes rolle i forhold til den stramme administration af førtidspension (med meget mere)

LÆS HER

 

KPnet 29. juni 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater