Appel til handling mod NATO-topmødet i Bruxelles: Mennesker først – ikke krig!

Aldrig har det været mere aktuelt, at sige NEJ til krig. Det amerikanske missilangreb på den syriske luftbase Al Shayrat har gjort faren for en optrapning af krigen og en krig mellem stormagterne overhængende. Ikke alene må vi sige Nej til krig, men også udpege de kræfter der forbereder og ønsker krigene. Den 24. – 25. maj holder NATO – den aktuelt største trussel mod freden – topmøde. En international appel til kamp mod alliancens oprustning til krig er udsendt.

no to nato_3
Appel vedtaget ved det andet internationale forberedende møde om aktion mod NATO topmødet den 24/25 maj 2017 i Bruxelles.

Dette års NATO-topmøde bliver USA’s præsident Trumps første. Det bliver holdt i maj i NATO’s spritnye hovedkvarter i Bruxelles, en by der er vært for både NATO og EU – to institutioner, der samarbejder tæt om deres militærpolitik.

NATO og dets medlemsstater er deltagere i illegale krige og militære interventioner, fra Jugoslavien til Afghanistan, Libyen, Irak, Syrien, Middelhavet og til det Indiske Ocean. De bidrager massivt til international ustabilitet og nærer våbenkapløbet og militariseringen. NATO er stadig forbundet til den største trussel for menneskeheden: Atomvåben.

Fra topmøde til topmøde forlænger, styrker og udvider NATO politikken for krig og dominans.
Og verden viser os konsekvenserne: Hele lande er ødelagt, millioner er blevet flygtninge, og står overfor rædselsfulde lidelser og død; miljøkatastrofer; øget voldelig ekstremisme og terrorisme; militære spændinger og konfrontation; spredning af atomvåben og en øget risiko for atomkrig.

Som svar på disse rystende konsekvenser fortsætter NATO med mere militær og krig:

  • Alle NATO medlemsstater skal øge deres militærbudget til 2% af BNP. I en tid med økonomisk krise og nedskæringer er det at stjæle flere penge fra de sociale budgetter, fra undervisning, retsvæsen, international udvikling og miljøbeskyttelse – der alt sammen nødvendigt for at skabe en mere fredelig og stabil verden.
  • NATO medlemslandene skal bruge 20% af forsvarsbudgettet på militær udrustning: Krigsskibe, kampfly, droner, bomber, teknologi mm. Den magtfulde våbenlobby gnider sig i hænderne i forventning. Ved at opskrue våbenkapløbet lader NATO hånt om de diplomatiske mekanismer for konfliktløsning.
  • NATO eskalerer spændingen til Rusland, udstationerer tropper og våben ved grænsen og installerer et missilforsvarssystem. Alt dette øger udviklingen af militarisering og forhindrer oprettelsen af fredelige relationer og forståelse til gensidig fordel.
  • NATO og medlemsstaterne mangedobler interventioner udenfor eget territorium og forøger deres tilstedeværelse gennem verdensomspændende partnerskaber og “koalitioner af de villige”. De forøger deres økonomiske, politiske og militære dominans, i stedet for at investere politisk og økonomisk i FN for at opnå dets mål om en fredelig og sikker verden.
  • NATO forlænger og forøger sin atompolitik som den højeste “garanti” for de allieredes sikkerhed, på trods af det faktum, at flertallet af lande i verden forhandler en traktat for forbud mod atomvåben. Imens bliver USA’s atomvåben i Europa moderniseret – i ly af NATO – for mange gange 10 milliarder dollars.

Vi ønsker ikke militarisering af EU eller skabelsen af en europæisk supermagt, som det i stigende grad fremføres af EU’s ledelse. At lukke Europas grænser militært er ikke svaret på migrationsudfordringerne. Flygtninge er velkomne.

NATO er verdens mest aggressive krigsmaskine. Verdensfred og en bæredygtig udvikling er en tvingende nødvendighed. Vi opfordrer alle fredselskende mennesker og organisationer til at tilslutte sig protesterne mod NATO topmødet –  i Bruxelles og verden over.

Lad os lægge pres på vores regeringer for at investere i social velfærd, ikke i krig.

Vores krav til regeringerne er klart: Vi må forlade NATO og NATO skal opløses

 

Også i Danmark vil der blive protesteret mod NATO-topmødet følg med på KPnet

9. april 2017: Nej til krig! Nej til NATO! Vær med til at planlægge protesten i København!

Se mere om de internationale protester på hjemmesiden
NO TO WAR – NO TO NATO

Læs også

Stop krigspolitikerne! Stop NATO! – Af Arbejderpartiet Kommunisterne
KPnet 3. april 2017

Trump og Løkke lader militærudgifterne eksplodere: Det er på tide at sige STOP!

En fredelig udenrigspolitik kræver et uafhængigt Danmark – udenfor NATO og EU

Vigtig protest ved NATO-topmødet i maj: Trump, NATO og EU forbereder nye krige
KPnet 13. februar 2017

 

 

KPnet 7. april 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KPnet 7. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater