PSO-skandalen – Af Henrik Herløv Lund

Afskaffelsen af PSO-afgiften er en gave til virksomhederne, og blev fjernet af hensyn til multinationales firmaers krav. Alene de to nye datacentre som skiftende regeringer har lokket hertil med løfter om nedsat afgift vil komme til at bruge strøm og udlede CO2 i et omfang der vil udgøre en tredjedel af Danmarks forventede stigning i elforbrug. For at få afgiften fjernet uden den store ballade opfandt politikerne et EU-forbud imod den og har manipuleret med tal og konsekvenser. Fup og fiduser, skriver økonom Henrik Herløv Lund.

facebook datacenter luleåFra facebooks datacenter i Sverige, Luleå

Af Henrik Herløv Lund

Aftalen fra nov. 2016 mellem den daværende venstreregering og 6 af folketingets partier om afskaffelse af PSO – afgiften må betegnes som en SKANDALE.

Aftalen skader klimaet og sætter klimaindsatsen tilbage, den flytter regningen for CO2 udledning fra de forurenende virksomheder til husholdningerne og den er fordelingspolitisk skæv, idet den stort kun er til fordel virksomheder og højtlønnede.

Tilmed er aftalen blevet til ved alle hånde fup og fidus kneb fra regeringen med da -og nuværende energi og klimaminister Lars Christian Lilleholt spidsen.

Man har i strid med sandheden hævdet at PSO aftalen var ulovlig, man afvist alle andre løsningsmuligheder end en afskaffelse, man har sminket de klimamæssige konsekvenser og man har benyttet decideret talmanipulation til brug for et fejlagtigt postulat om, at aftalen er en gevinst for almindelige mennesker.

Læs hele analysen her
Kritiske Analyser 29. januar 2017

Læs også

EU’s klimamål: Tom snak og bluff
KPnet 25. juli 2016

Varm luft i klimapolitik og EU’s oppustede tal – Oktober Radio Århus

KPnet 23. juli 2016

Klimamarcher, COP21 i Paris og udsigterne for verden
KPnet 17. december 2015

Nye datacentre vil stå for en tredjedel af øget elforbrug i fremtiden – og det kan komme til at koste klimaet og skatteyderne dyrt
Information 25. januar 2017

Nye datacentre øger dansk elforbrug markant
Ingeniøren 26. januar 2017

KPnet 30. januar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater