Tyrkiske Grup Yorum fængslet, medlemmerne torteret, instrumenterne ødelagt: Appel om international solidaritet

Siden deres arrestation den 18. november 2016 har medlemmer af Grup Yorum været udsat for alvorlig tortur. Musikerne sultestrejker siden politiraidet mod kulturceret Idil i Okmeydani og forlanger at blive løsladt.

grup_yorum
Familemedlemmer siger til avisen Cumhurriet, at deres børn blev tortureret og at de frygter for deres liv. De sagde:

“De blev slået på pollitistationen og i politibilen. De fleste af dem har hævelser og sår i ansigtet og på kroppen. Helin Bölek har brækket brystkassen. Vi var på politistationen, men fik ikke lov til at se dem under henvisning til undtagelsestilstanden.“

Grup Yorum anerkender ikke den tyrkiske stats undtagelsestilstand, som tillader 30 dages varetægtsarrest uden dommerkendelse.

Grup Yorum påkalder sig de universelle menneskerettigheder, opponerer mod fascismen og lader sin stemme lyde.

De havde allerede annonceret at de også ville holde op med at indtage vand, salt og sukker, hvis de ikke blev stillet for en domstol før fredag den 25. november. Ifølge de seneste oplysninger, skulle de blive stillet for retten onsdag den 23. (Vi har ikke modtaget bekræftelse af dette, KPnet)

Grup Yorum har akut brug for international solidaritet. Den fortsætter med at skrive modstandens historie en indleder en ny kamp med sultestrejke. Deres ubøjelige holdning er et nyt håb for alle der er fængslet efter Erdogans kup.

Længe leve den internationale solidaritet!

 

International appel: Grup Yorums stemme er alle undertrykte folks stemme!

Under politiets indtrængen i Kulturcentret i Idil den 21. oktober 2016 blev Grup Yorums instrumenter ødelagt. De fascistiske politiangreb på Grup Yorum gennemføres, fordi man ikke ønsker, at frie menneskers stemme kan høres.

De knuste deres instrumenter for at sende et budskab af had. Erdogans facistiske regime tror, at arrestationer, terror og politibrutalitet kan stoppe kærligheden til frihed. Det er forkert.  Viljen, idealerne og solidariteten er vores uovervindelige våben mod fascisme. Ingen kan knuse vores styrke, ingen kan give os mundkurv på.

Selvom de arresterer os, selvom de slår vores instrumenter i stykker, vil vi blive ved med at kæmpe. Vi vil blive ved med at synge vores revolutionære sange. Fordi vi står på den rigtige side.

Grup Yorums sange er sange for revolutionære over hele verden. Grup Yorums sang må blive ved med at lyde, og vi må blive en del af deres bestræbelser for at reparere ødelæggelsen.

At Grup Yorums instrumenter genskabes er også vores sag og vores pligt. I denne hårde tid er vi ikke bare et publikum for deres musik, men kammerater og forbundne.

Så vi må støtte dem, vi må vise vores solidaritet og sende et internationalt signal til opmuntring. Grup Yorum synger og vi må yde gengæld.

Vi appellerer til alle kammerater om at støtte denne internationale kampagne for Grup Yorum ved at erstatte ødelagte og knuste instrumenter.

Send dette solidaritetsbudskab videre, hjælpe de revolutionære sange til at lyde højere endnu.

I KAN SMADRE INSTRUMENTERNE, MEN IKKE SMADRE OVERBEVISNINGEN! VI VIL SEJRE!

Se også

Tyrkiet: Erdogans politistat
KPnet 1. april 2016

Grup Yorum-medlemmer anholdt  – Savage Rose spiller forbudt kurdisk musikl
Jiyan.dk 10. maj 2011

KPnet 25. november 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater