Danmark demonstrerer også: Væk med TTIP & CETA!

Danmark er for alvor kommet med i den store globale protestbevægelse mod de forkromede handelsaftaler med de mange forkortelser som TTIP, CETA osv. Torsdag demonstrerede omkring 5000 flot og stærkt i København. Meget tyder på, at CETA-aftalen snart vil blive underskrevet på trods af store folkelige protester både i EU og Canada.

Fotos: Folkebevægelsen mod EU

demo_banner_27102016

Den mangfoldige demonstration startede på Rådhuspladsen hvor den sendte en kraftig hilsen til Dansk Industri om ’ikke at handle vores fremtid væk.’ Derefter gik den til Christiansborg, hvor EU-politikerne i regering og ’opposition’ fik samme besked: Vi vil ikke have CETA! EU skal ikke undertegne aftalen med Canada, som også smugler TTIP ind ad bagdøren.

Forhandlingerne mellem USA og EU om TTIP er gået i stå, først og fremmest på grund af de store folkelige protester.

Arbejderne og den brede befolkning både i de udviklede imperialistiske og i de afhængige lande rammes hårdt af en hel stribe handelsaftaler, som USA står bag, og som har til hensigt at cementere USA’s økonomiske førerposition på verdensplan. NAFTA-aftalen udstak retninge for disse aftaler. For Mexico f.eks. har den betydet mere end 20 års fortrydelse.

EU-politikerne har ikke tænkt sig et øjeblik af rådføre sig med befolkningerne. Og monopolernes lajakpresse taler ugeneret om at en belgisk region – Vallonien – ‘holder alle i EU som gidsler’ ved ikke at ville undertegne aftalen.

Men hvem er det, som tilsidesætter demokratiet, når EU-befolkningerne hverken bliver spurgt eller hørt? De imperialistiske handelsaftaler er i bund og grund udemokratiske. De kan tilmed sætte monopolinteresser igennem over for og på tværs af national lovgivning.

Derfor protesterer en bred koalition af faglige kræfter, NGO’er og folkelige bevægelser og partier i en fælles front. Det er også en kamp for demokrati, der går på gaden.

Det var også en del af budskabet fra demonstrationen til tonedøve politikere og analfabetiske arbejdsgivere.

Se flere fotos hos Folkebevægelsen mod EU

 

Se også

CETA ikke endeligt på plads: Belgiens regionale parlamenter skal først vurdere tillægsaftalen
KPnet 28. oktober 2016

KPnets tema om TTIP, CETA og TISA
Alt skal privatiseres og under de multinationales kontrol

KPnet 28. oktober 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater