Overvågning: Regeringen vil tjekke studerendes computere

Regeringen og undervisningsminister Ellen Trane Nørby vil nu ind og via en særlig spionapp tjekke de studerendes computere – angiveligt for at undgå eksamenssnyd. De opfordrer til at droppe ’berøringsangsten’ for overvågning. Men det er et klart indgreb i den personlige frihed og et nyt skridt hen imod politistat.dk.

unplug-big-brotherUnder påskud af at stoppe snyd ved skriftlige eksaminer vil regeringen anvende overvågningsprogrammer, der undersøger hver eneste computers bevægelser. Det er indlysende at sådanne programmer kan bruges ikke bare til at overvåge bevægelser ved eksamensbordet – men generelt kan tappe computeren.

Uanset evt. ’garantier’ mod misbrug åbner det en ladeport for overvågning af alle studerendes personlige liv, politiske interesser osv. Det åbner for massiv krænkelse af privatlivet. Der er brug for det modsatte i et samfund hvor elektronisk overvågning kan udspionere borgerne i en grad, det aldrig tidligere har været muligt: Der må gennemføres lovgivning og regler, der begrænser og principielt forbyder den elektroniske overvågning af borgerne.

Formanden for gymnasielevernes DGS Martin Thing mener ikke, problemet med eksamenssnyderi er særlig stort og betragter forslaget som ’udtryk for mistillid til eleverne’.

Ellen Trane Nørbys forslag til kontrol af eksamenssnyd er elendigt. Eventuelle eksamenssnydere kan afsløres på andre måder end nogle, der truer retssikkerheden og tager nye skridt i retning af politistat.dk.

Se også

Minister vil overvåge gymnasieelevers computere til eksamen og straffe snydere
Berlingske Tidende

Årsdag for terroraktion i København: Nye skridt mod politi- og overvågningsstat
KPnet 14. februar 2016

Regeringens plan om masseovervågning: En chip i nakken på os alle
KPnet 12. februar 2016

Edward Snowden’s åbne brev til danskerne: Bring masseovervågningen til ophør!
KPnet 6.maj 2014

KPnet 30. september 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater