Krav: Folkeafstemning om CETA- og TTIP-aftalerne

EU’s handelsaftaler CETA og TTIP med Canada og USA er vigtige nok til at kræve en folkeafstemning. For Danmarks vedkommende tyder meget på, at regeringen ligefrem er forpligtet til at indkalde til folkeafstemning om de mest kontroversielle dele af aftalerne. Det kræver Grundloven, skriver Kenneth Haar i Information. APK støtter kravet.

stop_ttip_ceta_tisa

Arbejderpartiet Kommunisterne bakker helt op om, at der afholdes folkeafstemning om de reaktionære nyliberale traktater til gavn for monopolerne og til skade for både det store flertal af befolkningerne og landenes nationale suverænitet. Der er tale om et så stort tab af national selvbestemmelse, at det falder ind under Grundlovens par. 20.

I artiklen konstaterer Kenneth Haar, der er forsker ved Corporate Europe Observatory:

”Om få måneder skal Folketinget stemme om en handelsaftale mellem EU og Canada (Comprehensive Economic and Trade Agreement, CETA).

Selv om aftalen har levet et liv i skyggen af forhandlingerne med USA om TTIP-aftalen, er det en beslutning, der har principielle overtoner, og som kan danne præcedens.

CETA er TTIP’s tvilling, en aftale med de samme grundlæggende regler, der skal give hensynet til handel og til udenlandske virksomheder større vægt i beslutningsprocesserne i både EU og på nationalt plan.

Ikke en teknisk detalje, men noget der batter. Så meget, at spørgsmålet er, om ikke den rigtige måde at behandle den på, er ved at gennemføre en folkeafstemning.”

Læs hele Kenneth Haars artikel i Information

Lad danskerne stemme om TTIP og CETA

Se også

TTIP-TISA-CETA konference på Christiansborg 26. august 2016: Se videoen fra Folkebevægelsen mod EU

Læk fra EU-kommissionen : EU’s handelspolitik er døden nær hvis CETA falder
KPnet 6. august 2016

KPnets tema om TTIP, CETA og TISA
Alt skal privatiseres og under de multinationales kontrol

 

 

KPnet 1. september 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater