Lave K. Broch på KPnetBlogs: Danmark skal aldrig give EU magt over bankerne!

Regeringen overvejer nu igen at tilslutte Danmark til EU’s bankunion – en klar overgivelse af suverænitet til EU. Lave K. Broch, medlem af Folkebevægelsen mod EU’s landsledelse slår fast, at skal Danmark som et land der står udenfor Euro-zonen tilslutte sig, kan det kun ske gennem en folkeafstemning.

Banking Union
Af Lave K. Broch

Løkkes ord om et slankere EU er tilsyneladende allerede glemt. Regeringen overvejer dansk deltagelse i EU’s bankunion. Det har jeg ingen forståelse for. Danmark er ikke med i euroen, og vi bør på ingen måde give EU magt over bankerne.

Regeringen har bedt den såkaldte Koordinationsgruppe for Finansiel Stabilitet om at vurdere fordele og ulemper ved en dansk indmeldelse i EU’s bankunion. I denne koordinationsgruppe vil der være repræsentanter fra følgende ministerier og styrelser: Erhvervsministeriet (formand), Finansministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Udenrigsministeriet, Nationalbanken, Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet.

Med den sammensætning skal mange ikke have studeret Statskundskab i mange dage før man kan gætte sig til hvilken vej vinden blæser i koordinationsgruppen.

Læs videre på KPnetBlogs

 

KPnet 7. juli 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne