Lave K. Broch på KPnetBlogs: Danmark skal aldrig give EU magt over bankerne!

Regeringen overvejer nu igen at tilslutte Danmark til EU’s bankunion – en klar overgivelse af suverænitet til EU. Lave K. Broch, medlem af Folkebevægelsen mod EU’s landsledelse slår fast, at skal Danmark som et land der står udenfor Euro-zonen tilslutte sig, kan det kun ske gennem en folkeafstemning.

Banking Union
Af Lave K. Broch

Løkkes ord om et slankere EU er tilsyneladende allerede glemt. Regeringen overvejer dansk deltagelse i EU’s bankunion. Det har jeg ingen forståelse for. Danmark er ikke med i euroen, og vi bør på ingen måde give EU magt over bankerne.

Regeringen har bedt den såkaldte Koordinationsgruppe for Finansiel Stabilitet om at vurdere fordele og ulemper ved en dansk indmeldelse i EU’s bankunion. I denne koordinationsgruppe vil der være repræsentanter fra følgende ministerier og styrelser: Erhvervsministeriet (formand), Finansministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Udenrigsministeriet, Nationalbanken, Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet.

Med den sammensætning skal mange ikke have studeret Statskundskab i mange dage før man kan gætte sig til hvilken vej vinden blæser i koordinationsgruppen.

Læs videre på KPnetBlogs

Lån penge 2021

Lån er et populært økonomisk værktøj til at erhverve varer og tjenester, som folk har brug for, men ikke har råd til at købe alene. For enkeltpersoner og familier kan lån hjælpe med at finansiere skoleundervisning, forbedringer i hjemmet, medicinske regninger og gældskonsolidering. For virksomheder bliver lån ofte en nøglefinansieringskilde til at starte og udvide en virksomhed. For både långivere og låntagere tilbyder lån en måde at drage fordel af det øjeblikkelige økonomiske behov og derefter betale det tilbage senere. Kort sagt giver lån en fleksibel økonomisk mulighed, der giver folk mulighed for at drage fordel af løbende indkomst eller opsparing for at imødekomme uventede behov senere.

Et lån er, når kontanter gives til en anden part til gengæld for tilbagebetaling af kun hovedstolens beløb plus renter. Et lån kan enten sikres med en sikkerhed såsom et pant, eller det kan være usikret som et kreditkort. De fleste revolverende lån betales af, mens løbetidslån normalt er fastforrentede løbende lån. Med lån uden sikkerhed betaler låntagerne kun renterne, mens hovedstolen forbliver uberørt. Mange finansielle institutioner tilbyder forskellige typer lån til forskellige renter, vilkår og betalingsmuligheder.

Långivere bestemmer låntagernes kreditværdighed i henhold til deres økonomiske historie og lånevaner. De fire vigtigste kreditværdighedsfaktorer er betalingshistorik, finanshistorie, kreditudnyttelse og medunderskrivere. Kreditbureauer indsamler regelmæssigt oplysninger om en persons kreditværdighed og offentliggør rapporter om, hvordan kredit bruges, såsom kreditforespørgsler og betalinger. Låntagere, der har dårlig kredithistorik og dårlig betalingshistorik, betragtes som høje risici og vil sandsynligvis have svært ved at få godkendelse til lån.

For at evaluere kreditværdighed foretager långivere flere trin, såsom at kontrollere, om ansøgeren har indgivet alle deres nødvendige dokumenter, såsom konkurser, panterettigheder, tvangsauktioner osv. og kontrollere nøjagtigheden af ​​økonomiske poster, såsom data om beskæftigelse og indkomst. Nogle långivere bruger også kreditrapporter og FICO-scores til at evaluere ansøgere. Långiveren overvejer låntagerens niveau for låntagning i forhold til anden gæld, herunder tilgængelige lånegrænser og månedlige tilbagebetalinger. Hvis långiveren finder, at låntagerens lånoptag er i overensstemmelse med tidligere år, vil långiveren betragte ansøgeren som en god kreditrisiko.

Efter vurdering af kreditværdighed giver långivere derefter låntager den passende lånepakke. Låntager forventes at tilbagebetale det lånte beløb sammen med eventuelle gældende finansieringsgebyrer og gebyrer. Når man overvejer lånetypen, kan långiveren også overveje de rentesatser, der gælder for lignende lån, og sammenligne dem med de nuværende markedsrenter. Generelt er renten på sikrede lån højere end usikrede lån. For at sikre den laveste rente på dit lån skal du vælge tjenester leveret af Eksperten. Eksperten tilbyder en gratis service til sammenligning af renter fra forskellige banker, før du låner. Inden du låner penge, skal du besøge Eksperten.

Da lån er sikrede forpligtelser, skal de tilbagebetales. Midler modtaget fra sådanne lån vil blive anvendt på den udestående saldo, og en ny aftale mellem hver part kan indgås, når alle nødvendige midler er tilvejebragt. Alternativt kan en tredjepart også udpeges til at fungere som långiver i tilfælde af misligholdelse af låntager. I dette tilfælde vil midler ikke blive tilbagebetalt af långiveren med det samme, men i stedet vil de blive tilbagebetalt af tredjeparten, når alle nødvendige betalinger er foretaget.

KPnet 22 june 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne