KPnetBlogs: HELGAAA – du er nødt til at skifte Janes ble hun er våd og vi har ikke tid lige nu!

Nu har de sparket til børn, enlige mødre, syge, ledige, kontanthjælpsmodtagere, flygtninge ja faktisk alle andre grupper der har brug for velfærdssamfundet. Man har rullet reformer hen over dem og knust familier og mennesker på vejen. Nu er turen så kommet til de gamle.

plejecenter_2
Af Lisbeth Sand
Formand for Folkebevægelsen for Social retfærdighed

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) kastede d. 23. juli denne melding ud til medierne:

“Der er brug for et opgør med den hoteltankegang, der hersker på nogle plejehjem, hvor man kan gå rundt i morgenkåbe og sutsko hele dagen…man behøver måske ikke at skrælle en hel gryde kartofler, men så nogle stykker – eller hjælpe til med at dække bord”.

Her har vi en politiker som godt ved hvad hun gør. Bemærk retorikken. “smid morgenkåben”. Man ser tydeligt for sig en person som sidder og bliver opvartet af sødt tyende i hjemmepleje tøj.  Et rigtigt overklasseløg. som er doven og utiltalende. Næste sætning slår det lige helt fast: ” tag arbejdstøjet på ” så det sagt DU ER DOVEN: se at komme i gang.

Inde i artiklen slås det yderlig fast med syvtommersøm, at man skal væk fra hoteltanken. Hvem kommer på hotel? Ikke mange af dem som er på plejehjem i dag. De har knoklet for fuld udblæsning. Men man sidestiller plejehjem med et hotel og beboerne må jo så leve som havde de ferie resten af deres liv.

Nogen vil måske tænke at hun ikke ved hvad hun taler om, men det gør hun. Hun ved godt at folk som arbejder med de her ældre lider under stress og nedslidning i svær grad. Der mangler desperat varme hænder, og de ældre må vente i timevis for at komme på toilet. Problemet er velbeskrevet. Politikerne ved det godt, for hvis der er noget de gør, så er det at læse aviser, så tro mig de ved det. godt. Hvad gør man så, når man nu ikke vil investere i værdig pleje til de ældre.

MAN GIVER DA BARE ANSVARET TILBAGE TIL DE ÆLDRE SELV !!

Den mest effektive måde er at dæmonisere dem ved at manipulere med de billeder folk får ind når de læser. Man skulle næsten tro der på politisk hold er  lavet en aftale.

Nu har de sparket til børn, enlige mødre, syge, ledige, kontanthjælpsmodtagere, flygtninge ja faktisk alle andre grupper der har brug for velfærdssamfundet. Man har rullet reformer hen over dem og knust familier og mennesker på vejen. Nu er turen så kommet til de gamle.

Nu er det dem der skal til at bevare deres livskvalitet ved at deltage i deres egen forsørgelse, hvad enten de kan eller ej .. man undlader behændigt at tale om at man fastholder de ældre i eget hjem indtil den dag det ligefrem bliver farligt for dem selv og deres naboer. Man undlader også at fortælle, at der er tusindvis af regler som gør det umuligt at lade de gamle deltage i arbejdet. Mange af dem er så demente, at når de endelig kommer på plejehjem, kan de ikke deltage.  Vi vil hvert fald betakke os for at spise de kartofler en stærkt dement har skrællet efter at have haft fingrene i en hel masse ubestemmeligt.

Men politikerne ved det godt .. de undlader bare at oplyse dele af virkeligheden,  som de regner med flertallet af befolkningen ikke tænker over.

Det næste bliver vel at de gamle skal til at skifte ble på hinanden…

Kan lige høre det for mig ..bank bank bank ( på en dør ) hvorefter en stemme råber ind af døren  – HELGAAA du er nødt til at skifte Janes ble – hun er våd og vi har ikke tid lige nu!

Lisbet Sand holder oplæg om Kampen mod fattigdom og nedskæringer Rødt og Revolutionært sommertræf 29. – 31. juli

Læs udmeldingen fra sundhedsminister Sophie Løhde her:

Drop hoteltankegangen og hjælp til
Jyllands-Posten

Se tidligere indlæg fra Lisbeth Sand på KPnetBlogs
Kære Lars Løkke og kompagni: Vi er fleksible, men hvor er jobbene?

Følg KPnetBlogs


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater