29.-31. juli: Rødt og revolutionært – Hvad sker der på årets sommertræf?

En lang weekend med spændende debatter og spændende mennesker, der er med i folkelige bevægelser og arbejdernes og ungdommens kampe over hele landet. Det er det korte af det lange om det røde og revolutionære sommertræf, som Arbejderpartiet Kommunisterne og Foreningen Oktober arrangerer igen i år.

Men hvad sker der mere konkret? Kommunistisk Politik har talt med Lisbet Bonde, en af arrangørerne.

roedt_og_rev_sommertraef

Sp: Den helt store politiske begivenhed har jo været det britiske Brexit. Konsekvenserne er omfattende også i Danmark, og det bliver også et tema på sommertræffet. Hvad lægges der op til?

Lisbet Bonde:
-Vi skal først og fremmest drøfte ’Daxit’, dvs.hvordan skal vi arbejde for at få en folkeafstemning om og et nej til Danmarks EU-medlemskab. Folkebevægelsen mod EU spiller en kæmpe rolle her. Som forkæmpere for en folkeafstemning og dansk udtræden er der også vigtige opgaver at varetage i den samlede kampagne.

-Jesper Morville og Franz Krejberg, som har været i England flere gange under brexit-kampagnen for Folkebevægelsen mod EU for at støtte den britiske modstand vil indlede om det. De kan fortælle en helt anden historie om den engelske modstand end den som de bedrageriske europæiske og danske medier og politikere pådutter os.

-Der føres jo en demagogisk hetz mod EU-modstanden i hele Europa med det sigte at undgå at vi følger Storbritanniens eksempel. Vi skal styrke vores argumenter for, hvad EU i virkeligheden er.

lisbet_bondeLisbet Bonde på talerstolen hos Folkebevægelsen mod EU

– Vi har haft et år med en nyliberal nedskæringsregering støttet af Dansk Folkeparti. Før det var der en såkaldt rød regering, som også spillede fallit. Hvordan vil det blive taget op? Hvad må der gøres?

– Det enkle svar er: Styrk den folkelige modstand! Styrk de folkelige bevægelser! I realiteten kæmper de samme kamp – mod EU og EU-direktiver, mod krig og krigsforberedelser, mod facisme og racisme, som alt sammen fører til nedskæringer og nyliberale reformer, der gør de mange fattigere og giver til de rige. Det er en rød tråd gennem det hele.

– På træffet deltager kammerater, der har været politisk aktive i APK og den kommunistiske bevægelse i mange år og mange andre. Hvad betyder sådanne sommertræf videre ud over nogle dage, hvor man genopfrisker kontakter eller lærer nye at kende?

-Vores erfaring viser , at disse træf betyder umådelig meget. Vi får oprustet hinanden med en masse politik, med analyser og argumenter. Når man mødes om politikken, dels som den udfoldes i dagskampen dels som visionerne er for opbygningen af en stærk kampfront og for kampen for et socialistisk samfund, så bliver vi alle mere engagerede og mobiliserede. Og ved gud der er brug for fællesskab og kampgejst i denne tid.

– Den fælles politiske debat smitter af på alle samtaler, fællessange og det hyggelige samvær. Simpelthen som kæmpe god stemning. Alle der er med for første gang forbavses over og bliver utroligt glade for den kammeratlighed og åbenhed der er. Det er ikke for sent at melde sig til, så overvejer man at tage med, bør man gøre det nu, opfordrer Lisbet.

Det foregår fra kl. 12 fredag den 29. juli. Pris  med to overnatninger og fortæring 600,- kr. Studerende og pensionister kr. 400.

Se mere på facebooksiden
Rødt og Revolutionært sommertræf

Oversigt over programmet

sommertraef_2016
KPnet 5. juli 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater