Folkebevægelsen mod EU censureres igen bort af DR: Protestér!

Det er en skandale, at DR har nægtet Folkebevægelsen mod EU at være med i den store debatudsendelse fredag aften på baggrund af det britiske valg. Det er ikke første gang Folkebevægelsen holdes ude – og der må protesteres.

Rina_Ronja_Kari_DR_UK

Et af de danske mandater i EU-parlamentet indehaves af Folkebevægelsen mod EU, der har været med der lige så længe dette unionsparlament har eksisteret som repræsentant for den danske EU-modstand.

I modsætning til alle folketingspartierne (minus liste Ø ) har Folkebevægelsen støttet et Brexit. Den samler i øjeblikket underskrifter med krav om en dansk folkeafstemning om medlemskab.

Alligevel mener meningsbestyrerne på DR ikke, at det er relevant at Folkebevægelsen hører om den situation, der vil eksistere efter den britiske folkeafstemning – uanset om det bliver Brexit eller ej.

Det er langt fra første gang Folkebevægelsen holdes ude af DR, selvom alle ved, at den støttes af en stor del af befolkningen, ikke mindst i forbindelse med folkeafstemninger omkring EU.

Rina Ronja Kari, medlem af EF-parlamentet for Folkebevægelsen, kommenterer udelukkelsen på sin facebook:

’Øv, hvor er det dog frustrerende! Nu bliver vi igen overset af DR, når de på fredag afholder en stor debat om Brexit og Danmarks forhold til EU på Debatten – DR – vi har fået besked på, at der ikke bliver plads til nogen fra Folkebevægelsen, på trods af at vi netop arbejder aktivt for at få en folkeafstemning om EU-medlemskabet.

Da vi holdt landsmøde i marts besluttede DR også, at de ikke ville dække det – noget de senere har måttet undskylde. De har jo dog public serviceforpligtigelser. Denne gang kan vi ikke engang få en forklaring på hvorfor!

Det gælder heldigvis ikke alle DR’s platforme (billedet er fra DR2 morgen), men det er sgu’ da alligevel utroligt.’

Rina Ronja Kari opfordrer til at protestere over for DR. Hun skriver:

“Det vil være en stor hjælp, hvis I skriver ind til DR og opfordrer dem til at finde plads til os.

Enten på Debattens facebook-post om udsendelsen her: https://www.facebook.com/Debatten/

eller via formularen på DR’s hjemmeside her:”
https://dr.custhelp.com/app/ask_step_3/p/108/c/99
Se også Folkebevægelsens videoer

Brexit: Det bedste for Europa – Tag med på EU-modstanderkonference i London

 

KPnet 23. juni 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne