Dokumentar om Odessa-massakren vises på svensk TV mandag trods blokeringsforsøg

En dokumentarfilm om Odessamassakren 2. maj 2014 vises på svensk TV mandag den 21. maj efter at være stoppet to gange før efter protester fra nationalistiske ukrainske organisationer – indbefattet den ukrainske ambassade i Sverige og ukrainske journalister. I 2015 lykkedes det disse organisationer at stoppe en udstilling om Odessa-massakren i Sverige – men denne gang vil ytringsfriheden manifesteres.

Ukraine_Masks_of_the_Revolution_pltv__fr_

Dokumentarfilmen Ukraine – Masks of Revolution er produceret af den kendte prisvindende franske journalist Paul Moreira. Den blev vist 1. februar 2016 på Canal+ i Frankrig – og har udløst kraftige forsøg fra Kiev-styrede organisationer på at stoppe dens visning andre steder.

Filmen viser, hvordan en nationalistisk ukrainsk pøbel sætter en fagforeningsbygning i Odessa i brand. 42 mennesker omkom. Den bagtales nu af de ukrainske nationalister og medløbere, som søger at renvaske de nationalistiske og fascistiske overfald, som er en vigtig del af den fortsatte krig fra Kiev-regimet med indbyggerne i Donbass-regionen.

Svenske Tord Björk har taget initiativ til en kampagne til forsvar for filmen og ytringsfriheden. Man kan læse mere om den på engelsk – og skrive under her

Support freedom of speech in Sweden and throughout the world

Filmen kan ses med engelske undertekster på youtube her

Documentary: “Ukraine – The Masks of the revolution”
by Paul Moreira, English Subs

Om Odessa-massakren – se

Stop fascisterne i Ukraine! Aldrig mere nazisme!
KPnet 8. maj 2014

Se også

En marxistisk-leninistisk russisk stemme om Ukraine: Appel til progressive mennesker over hele verden
KPnet 22. maj 2016

 

KPnet 22. maj 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne