Oliver Stone: ‘Det er ikke Trump alene – det er systemet’

Det er ikke Trump eller en konkret præsident, men et helt system, som er problemet, siger den amerikanske filminstruktør Oliver Stone.

ukraine_on_fire_stone

Stone har i talrige film – både dokumentarfilm og spillefilm – vist en anden side af USA og amerikansk politik end den officielle historie. Han er Oscar-vinder, men betragtes alligevel som ’kontroversiel’ i mainstreammedierne. Spillefilmen ’Snowden’ fra 2016 om den amerikanske whisteblower fik negative anmeldelser i det store medier.

Hans dokumentarserie ’The Untold History of the United States’ var en kæmpesucces og blev vist i TV i en række lande, men er ikke blevet skolepensum i USA. Og hans seneste dokumentarilm ’Ukraine on Fire’, som fortæller sandheden om det amerikansk organiuserede og EU-støttede Maidan-kup, bliver fuldstændig fortiet.

Stone er en skarp kritiker af de amerikanske imperialistiske kup, krige og krigsforberedelser. Uden at gøre forskel på hvilket parti den krigsførende præsident kommer fra. I modsætning til en stor del af Hollywood, der var mobiliseret for Barack Obama og meget aktive i Hillary Clintons præsidentkampagne – og nu i Demokraternes kampagne mod Trump.

I en skarp tale i forbindelse med at han modtog en pris fra manuskriptforfatternes Writers’ Guild i sidste uge konstaterede han for en sal af mest unge filmfolk ifølge Variety, at forfattere kan og bør være ’kritiske over for jeres regering og jeres samfund’:

”I behøver ikke at tilpasse jer. Nu er det på mode at rette skytset mod republikanerne og Trump og gå¨udenom Obama’erne og Clinton’erne. Men tænk lige over dette: I de 13 krige, vi har startet i de sidste 30 år, og de 14 billioner dollars, vi har brugt, og de hundredtusinder af liv, som er forsvundet fra denne jord, så husk, at det ikke kun var en enkelt leder, men et system, både republikansk og demokratisk.

– Man kan kalde det, hvad man vil: De militær-industrielle-penge-medie-sikkerheds kompleks. Det er et system, der er blevet fortsat og udbygget under dække af, at det er retfærdige krige, som kan føres i vores flags navn, som vejer så stolt. ”

Oliver Stone har tidligere I forbindelse med ‘Snowden’ konstateret, at “Overvågningsstaten, ‘1984,’ cyberkrig, drone krig nu er her” 

De unge filmskabere gav han følgende råd:

”Jeg har i det meste af mit liv kæmpet mod disse folk, som praktiserer krig. Det er trættende. Og for det meste for man et spark i rø… Med al den kritik og alle fornærmelserne, som I vil få, og også smigeren, er det vigtigt at huske, at hvis I tror på, hvad I siger, og I kan holde kursen, så kan I også gøre en forskel.

– Jeg trygler jer om at finde en made så I kan være alene med jer selv, lytte til jeres stilheder, og ikke altid i skribentværelset. Forsøg ikke at regne ud, hvad de mange forventer, så I kan få succes, men prøv i stedet af finde den virkelige mening med jeres liv her på jorden, og fornægt aldrig jeres hjerte i jeres kamp for fred, anstændighed og for at fortælle sandheden.”

Stones nye dokumentarfilm ’Ukraine on Fire’ er blevet tiet ihjel af de store vestlige medier. Den tilbageviser i detaljer, baseret på autentisk materialle, den officielle historie om Maidan-begivenhederne i Ukraine, indsættelsen af kup-regeringen i Kiev, der førte landet ud i en ikke afsluttet borgerkrig – og truer med at sætte Europa og verden i flammer.

Se
A Documentary You’ll Likely Never See: Ukraine on Fire by Oliver Stone

Se også
Ron Ridenour: Oliver Stone’s TV version of US history is a must

 

KPnet 25. februar 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater