Danske politikere: Ja til overstatslig Europol og F35 kampfly imod befolkningsflertal

Lars Løkke Rasmussen er på vej til et møde med den amerikanske præsident den 13. maj og vil glæde ham med en meddelelse om, at Danmark vil købe hundedyre F35 Joint Strike Fighter kampfly af USA på trods af massiv modstand i befolkningen. Samtidig var det kun Folkebevægelsen mod EU, der i dag i EU-parlamentet stemte Nej til et overstatsligt Europol som en del af EU – selvom danskerne så sent som den 3. december gjorde det lysende klart, at vi ikke vil have mere union. Europol+ er mere union.

europolUniformeret Europol

Med et stort flertal af de unionsglade EU-politikere i deres parlament vedtog man at ophæve Europols karakter af et mellemstatsligt politisamarbejde og gør det til en del af EU-statens søjler. De danske EU-parlamentarikere sked højt og flot på folkeafstemningen og dens tale og stemte for det overstatslige Europol, der træder i kraft fra 1. maj 2017.

Det vil betyde, at Europol bliver noget andet – og at Danmark ikke kan fortsætte i den nuværende aftale, som fortalerne for den stadig mere omfattende unionsstat laver om på.

EU-parlamentarikerne fra Venstre, Konservative, Radikale, Socialdemokraterne og SF stemte alle for. Dansk Folkeparti, der anbefalede et Nej ved folkeafstemningen, gik også imod befolkningens Nej ved at stemme blankt.

Det var kun Folkebevægelsen mod EU’s Rina Ronja Kari, som forsvarede danskernes Nej fra folkeafstemningen om retsforbeholdet.

– Selvfølgelig er internationalt politisamarbejde nødvendigt. Men Europol har udviklet sig fra at være et samarbejde mellem landene til at være en overstatslig politimyndighed. Og med den nye aftale får Europol markant mere magt til blandt andet øget overvågning, som udfordrer borgernes demokratiske rettigheder. Samtidig svækkes den parlamentariske kontrol med, hvordan Europol forvalter sin magt, siger hun.

Folkebevægelsen konstaterer, at vedtagelsen betyder mere kontrol med borgerne og mindre demokratisk kontrol med Europol. Det er samme slags masseovervågning, som Snowden afslørede, at NSA har foretaget, som nu bliver gjort til europæisk praksis gennem Europol.

Se hos Folkebevægelsen mod EU

Trods kritik: Ny Europol-reform vedtaget

Kup mod Nej’et 3. december 2015

De danske EU-politikeres optræden i parlamentet afslører, at de er ved at undergrave folkeafstemningens Nej til at opgive retsforbeholdet.

Regeringen og dens makkere vil i en parallelaftale i praksis søge at gøre Danmark til de fakto medlem af den overstatslige institution. De vil ikke gå efter aftaler, der sikrer dansk suverænitet, men efter mere EU i Danmark.

Se også

NEJ’et skal forsvares: Ja-kup undervejs
KPnet

Løkke melder sig kampflyklar hos Obama

De regeringsbærende partier i Danmark og folketingsflertallene bag dem manipulerer uhæmmet imod befolkningens flertal. Danskerne siger klart Nej til at bruge 30 milliarder til at købe nye kampfly – efterfulgt af 60-70 milliarder mere til at have dem på vingerne – især til bombetogter i fremmede lande.

Men diskussionen om hvorvidt der skal købes nye kampfly eller ej har ikke engang været i folketingssalen. En reel debat skal undgås – for danskerne vil ikke have krig og kampfly og samtidig velfærdsnedskæringer.

Men Lars Løkke vil i Washington den 13. maj glæde den amerikanske præsident med, at Danmark er med på den amerikanske vogn og vil købe prestigeprojektet F35 Joint Strike Fighter.

Det er ikke noget Danmark har brug for til sit militære forsvar. Danskerne vil ikke have det. Alligevel rapporterer Løkke til den amerikanske præsident, at vi køber det – og er klar til nye amerikanske krige.

Se også

Amerikansk pression: Danmark skal købe kampfly – De nordiske lande er kaldt til Washington
KPnet 11. maj 2016

Men kampflykøbet vil ligesom den faktiske tilslutning til Europol+ få kamp til stregen. Der er indkaldt til landsdækkende aktionsdag mod flykøbet den 27. maj.

Se pressemeddelelsen fra Nej tak til nye kampfly

LARS LØKKE HAR VALGT – MEN VI VIL IKKE DIKTERES KRIGSFLY FOR MILLIARDER!

Løkke-regeringen sætter sit liv på spil. Når regering og folketingsflertallet ikke vil respektere folkeflertallet, må det sætte sig igennem på andre måder – og sætte EU- og krigspolitikerne på porten.

Se også

Værdigt liv til alle! Velfærd til alle!
Arbejderpartiet Kommunisterne 30. januar 2016

 

KPnet 11. maj 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne