NEJ’et skal forsvares: Ja-kup undervejs

Af Kommunistisk Politik

WP_20131005_001

Lars Løkke Rasmussen og hans regering er allerede i gang med et kup bag lukkede døre mod det store brede folkelige Nej til mere EU og til afskaffelse af retsforbeholdet.

– Regeringen vil tromle en fuldstændig omgåelse af NEJ’et igennem i lyntempo. Det er en plan, der blev sat i værk,  allerede inden afstemningen var slut, siger Arbejderpartiet Kommunisternes formand Dorte Grenaa. Hun fortsætter:

– Valgkampen har vist Løkke, at han kan regne med medierne, han regner med at både ja-og nej-partier i folketinget er så fedtet ind i det parlamentariske cirkus,  at det kan køres hjem. Befolkningens og nej-sigernes EU-modstand – den regner han slet ikke med.

Det der diskuteres og planlægges bag lukkede døre på Christiansborg i disse dage er muligheden for et EUROPOL PLUS. At omgå Nej’et ved at tilslutte Danmark til en pæn portion af, hvad danskerne sagde Nej til den 3. december

Europol Plus er en hel pakke. Selvfølgelig med dansk medlemskab af EUROPOL. Plus EUROJUST om fælles EU anklagemyndighed. Plus den europæiske efterforskningskendelse om overvågning, indsamling og udveksling af data om EU-borgere. Plus EU’s flypassagerer register,  hvor overvågning af alle passagerers data og rejsemønstre gemmes i mindst 5 år. Plus, plus og plus.

Plus evt. nogle af de 22 retsakter, vi også lige har stemt nej til.

Det er at trampe på NEJ’et. Det er en direkte og grov tilsidesættelse af folkeafstemningens resultat. Det har intet med demokratisk indflydelse at gøre.

Folkebevægelsen mod EU har klart sagt, at et Nej er et Nej.

Men ingen af folketingets partier har protesteret imod, at den eneste folkelige EU-modstander organisation er blevet udelukket fra de politiske beslutninger om, hvad der skal ske efter et NEJ.

Dansk Folkeparti har meldt ud, at de stort set er med hele vejen, bare de får noget på Schengen og grænsekontrolspørgsmålet. De har fremlagt en plan om først at afprøve en parallelaftale om EUROPOL. Hvis det kikser, så en en aftale kopieret efter den nuværende britiske (uden Schengen), og hvis det også kikser en ny folkeafstemning om tilvalgsordning til Europol, men grænseundtagelser.

Liberal Alliance har også meldt ud, at de er med hele vejen, bare der i en tilvalgsordning kommer til at stå at fremtidige afgivelser af selvbestemmelse og suverænitet ikke kan afgøre af folketingets Europaudvalg, men ved 5/6 flertal i Folketinget (som krævet i grundloven)  og ellers folkeafstemning.

Enhedslisten –  Hvad gør de? De er påfaldende tavse om det kup og parlamentariske spil der er i gang lige nu.

– Vi tager EUROPOL for sig og derefter de bredere forhandlinger, udtaler Pernille Skipper (Ø).

Det er fint, men det er nu på fredag, at statsminister Lars Løkke Rasmussen tager ned til EU-kommissionsformand Jean Claude Juncker og formanden for ministerrådet Donald Tusk  med den danske regerings plan for, hvad der skal ske efter NEJ’et.

Enhedslisten har det problem, at de er både mod, for og skeptisk overfor EU, Europol og Retsforholdet. Pernille Skipper snakker udenom. Men når det gælder om at forsvare Nej’et,  må man vælge side.

Og Nej’et skal forsvares. Magteliten skal ikke få held med politisk svindel og manipulation til at forvandle befolkningens NEJ til et lusket ja.

Nej-sigerne – befolkningens flertal – må fortælle Christiansborg, at den planlagte studehandel ikke er acceptabel. Den skal bare væk.

De danske undtagelser må forsvares mod undergravning fra både Ja- og Nej-partier.

Dorte Grenaa på facebook


Se også

En ny dansk EU-politik? Vi siger Ud af EU!
KPnet 7. december 2015

Folkeafstemningen: Et bredt folkeligt og klassebaseret Nej
KPnet 5. december 2015

KPnet 8. december 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne